Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Teljesült az álma a gyógyíthatatlan Evelinnek

Szentes - Teljesült az álma a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő, szentesi Gazsi Ildikó Evelin szüleinek: fürdőszobája lett a négytagú családnak. A tizenegy éves kislány imád pancsolni a kádban. Az édesanyja, Kovács Ildikó köszöni segítőik nagylelkűségét.

Egészségesen született a most tizenegy esztendős Gazsi Ildikó Evelin, akit úgy másfél éves korában támadott meg a gyógyíthatatlan kór, az úgynevezett rettszindróma. Még tavaly számoltunk be lapunkban a rossz anyagi körülmények között élő, szentesi család sorsáról, arról, hogy a szoba-konyhás kis házukban nehézséget jelent a még mindig pelenkázásra szoruló kislány fürdetése a műanyag kádban. A történetük nagy hatással volt jó néhány emberre, ki-ki a saját lehetőségeihez mérten próbált segíteni a két gyermeket nevelő páron. Mint azt megírtuk: legelőször a nagymágocsi szívbeteg fiú, Kiss Bence jelentkezett, ő a játékait ajándékozta Evelinnek tavaly karácsonyra. A tizenkét éves Bence téglajegyet is akart kibocsátani, hogy sorstársának legyen fürdőszobája.

Kiss-Rigó László püspök azonban a Szeged–csanádi egyházmegye adományaként jelentős pénzt juttatott el Szentesre, hogy az összeg az alapját képezze a majdani fürdőszoba megépítéséhez szükséges kiadásoknak. A megyeszékhelyi vállalkozó, Borbola Imre pedig személyesen szállította a családnak az adományát: egy elegáns fürdőkádat és hozzá illő mosdókagylót. A helyi Hungerit Zrt. vezérigazgatóját, Magyar Józsefet szintén meghatotta Evelin sorsa, ő is segítette az elképzelés megvalósulását.

A tizenegy éves Gazsi Ildikó Evelin és édesanyja, Kovács Ildikó nagyon örül a fürdőszobának Fotó: Tésik Attila
A tizenegy éves Gazsi Ildikó Evelin és édesanyja, Kovács Ildikó nagyon örül a fürdőszobának.
Fotó: Tésik Attila

Az önzetlen felajánlásoknak köszönhetően még a nyáron elkezdődhetett a munka a Farkas Antal utcai háznál. Az épületbe bevezették a vizet, és beépítették a nyitott gangot. Ennek egyik részében konyhát alakítottak ki, a másikban pedig a fürdőszobát. A beszélni sem tudó kislány édesanyja, Kovács Ildikó mesélte: amikor még csupán betették a fürdőkádat a helyiségbe, ám a bojlert nem szerelték fel, Evelin csak úgy ruhástul belefeküdt a kádba, és hangosan nevetgélt, annyira örült neki. A mostanra kialakult komforttal pedig nem tud betelni a lányka, alkalmanként egy-egy órányit is pancsol a vízben. Az is nagy öröm a szülőknek, hogy egyedül is képes belemenni a kádba, míg korábban a műanyag alkalmatosságba emelgetni kényszerült a gyereket az anyukája és a nevelőapja, Zilcsák Zoltán. Persze a kisfiuknak, a hétéves Ricsinek is tetszik az új mellékhelyiség, még az óvodában is eldicsekedett vele.

– Nem gondoltuk, hogy ilyen szép lesz abból a romból – utalt a nyitott gangra az édesanya. Úgy véli: a mai, eldurvult világban vannak még jó emberek. Hálásak mindazoknak, akik segítettek nekik, álmukban sem gondolták, hogy mindez sikerülhet. Az új épületrésznek köszönhetően egyébként a korábbi konyhájukból szobát rendeznek be, így a gyerekeknek saját „birodalmuk" lesz.

Akadálymentesítették a házat

A mozgáskorlátozottak helyi csoportjának vezetőségi tagja, Nan Ferencné segítette Evelin számára az akadálymentes közlekedéshez szükséges feljáróra az anyagiak megszerzését. Előreláthatólag még októberben megküldik a kerekes széket Szentes holland testvérvárosából, Utrechtből, így a beteg kislány minden nehézség nélkül bejuthat majd az általa nagyon kedvelt fürdőszobába.

Olvasóink írták

 • 5. egyszeru polgar 2008. október 15. 13:26
  „Koszonet a segitoknek, hogy embersegesen gondolkoznak es cselekszenek. Annak kulonosen orulok, hogy a hozzaszolok kozott sincs negativ hangvetelu megjegyzes. Remelem, nem is lesz, mert csak joszandek es egyuttmukodes viheti elore a dolgokat. a problemakat megoldani kell es nem gancsaskodni.
  teljesen egyetertek azzal, hogy az allam szegyene az, hogy napjainkban tisztesseges emberek meg ilyen korulmenyek kozott elnek.
  Bizony, a milliardokat azokon kene megsporolni, akik az orszaggyuleseken alszanak vagy csak akar passziv, hasznalhatatlan kepviselok. na es meg sorolhatnank persze!”
 • 4. Vénusz 2008. október 09. 14:27
  „Elég szörnyű ez, hogy 2008-ban valakinek még nincs az épületbe bevezetve a víz. Ráadásul egy ilyen beteg kislány esetében.
  Ezeket kellene megoldani kedves "nagy emberek", nem pedig értelmetlenül völgyhidat építeni!!!”
 • 3. czegus 2008. október 09. 11:45
  „Evelin anyukájának sok erőt és egészséget kívánok. Ezer köszönet mindazoknak akik segítettek.”
 • 2. Szív 2008. október 09. 07:56
  „Az előző 3db szív lett volna,de nem ismerte fel és kérdőjelet tett be.
  Minden jót kivánok a családnak.
  Szív.”
 • 1. Szív. 2008. október 09. 07:54
  „???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőke nélkül poénkodott Badár Szentesen

Szentes - Szőke András nem tudott eljönni a szentesi stand up show-ra. Régi barátja, Badár Sándor a… Tovább olvasom