Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Telt ház a laktanyában

Szentes - Ne nyúlj semmihez, csak nézelődni szabad! – intette egy édesanya a kisfiát tegnap a szentesi laktanyában az egyik katonai sátornál.
Tévedett, hiszen a több mint húsz éve évente megtartott Műszakiak napja rendezvényen mindent ki lehet próbálni, mindent meg szabad fogni – a gyerekek legnagyobb örömére. A katonák, a katasztrófavédők és a rendőrök évek óta együtt ünnepelnek ezen a napon, bemutatják a felkészültségüket a látogatóknak, megismertetik őket a munkájukkal. Idén is több ezren voltak rájuk kíváncsiak, kicsik és nagyok ízelítőt kaptak régi korok harcmodorából és tűzoltási technikáiból, de láthatták a legmodernebb eszközöket is.

Teljes siker a katonák műszaki napján a szentesi laktanyában. Fotó: Králik Emese
Teljes siker a katonák műszaki napján a szentesi laktanyában. Fotó: Králik Emese

Zipperer Viktor szakaszvezető a laktanya átadásának és használatba vételének 80 éves évfordulója tiszteletére körbefutja Magyarországot. Az első ünnepélyes métereket a tegnapi rendezvényen tette meg. Hivatalosan ma indul útnak, két hónap alatt összesen 1795 kilométert teljesít.
Elismeréseket is adtak át azoknak, akik kiemelkedően teljesítettek.

A szentesi ezredben az év tisztje Nagy László százados, altisztje Szenczi Sándor törzsőrmester, legénységi állományú katonája Gál Zoltán szakaszvezető, közalkalmazottja Gofjár Fatime lett. Szentestől a Honvédségért és Városért elismerő oklevelet Korsós Sándor törzsőrmester kapta. Marczis András, a Bocskay lövészdandár őrnagya emléktárgyat, Kovács István szentesi százados emléklapot kapott a honvéd vezérkartól. A Vörös bika műszaki erőpróbát a víztisztító század 2-es csapata csapata nyerte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségkutatóba hívták a favágó fotóst

Pillanatok alatt elterjedt a világhálón az a videó, amelyben a lapunknak időnként fotózó szentesi Vidovics Ferenc 6 perc 49 másodperc alatt aprít gyújtóssá 1 mázsa tűzifát. Tovább olvasom