Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Télűzés Szentesen

Két napig űzik majd a telet február végén Szentesen; a IX. Télbúcsúztató Karnevál több mint tucatnyi programmal várja a dél-alföldi településre érkezőket.
A programot már évek óta megrendezik, és több ezren vesznek rajta részt. Az alföldi össznépi mulatságot a forró hangulat, a helyi és a szlovén hagyományok közösen hívták életre, melyen részt vesz a város apraja-nagyja, a környékbeliek és távolabbról érkezők egyaránt. Az esemény állandó díszvendégei a szlovéniai jelmezesek és busók. Pénteken délután a ráhangolódó programok közt, kihirdetik a farsangi időszámítást, és a busók már táncra perdülnek.

Szombaton délelőtt a gyerekek mutatják meg, mit tudnak. Az óvodások és az alsótagozatos diákok látványos, vidám és jelmezes műsorai következnek egymás után. A program hagyományosan zsúfolásig tölti meg a csarnokot több ezren figyelik a kicsiket.

Délutánra a karneváli forgatag teljes lendületbe jön, amikor jelmezesek, mazsorettek, busók, harcosok, feldíszített kamionok felvonulása elindul az Ifjúsági Ház melletti Kurca parthoz, ahol tüzet gyújtanak a tél elriasztására óriási hangzavar és riogatás közepette. Ebbe busók, kolomposok, ütősök kapcsolódnak be. Majd a farsangi tömeg visszatér a Sportcsarnokba, ahol megkezdődik a Diák csillag születik című tehetségkutató.

A két nap alatt számos kiegészítő program várja a Szentesi mulatozókat, így városi kocsikázás és a vonatozás, fánk-, forraltborkóstolás, koncertek és tánc. Emellett kézműves foglalkozások, arcfestés várja az érkezőket, és természetesen kirakodóvásár nyújt vásárlási és szórakozási lehetőséget.

Olvasóink írták

 • 4. greghouse 2010. február 26. 22:37
  „Gyenge volt a mai program!!!”
 • 3. kisscitrom 2010. február 24. 20:05
  „Nem, senki nem unja még:)
  Ha unod, maradj otthon, nem fogsz hiányozni, az tuti:):)”
 • 2. jadewka 2010. február 19. 08:44
  „TÉLTEMETÉS??? Évek óta ugyanaz a progi. Nem unja még senki???”
 • 1. niemand 2010. február 14. 16:02
  „A téltemetés nem rossz, kár, hogy mindez már a nagyböjt elején van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lekapcsolták ittas vezetésért, de újra autóba ült

Egy férfit kétszer is ittas vezetés miatt állítottak meg ugyanazon éjszaka alatt a járőrök… Tovább olvasom