Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Térfesztivál zenével és huszárokkal

Az Európa Tanács becsületzászlót ítélt meg Szentes városának. Ennek előzménye volt az egy évvel ezelőtti ünnepség Strasbourgban, ahol a lakosság nevében Szirbik Imre polgármester vette át az Európa-diplomát.
Az Európa Tanács becsületzászlót ítélt meg Szentes városának. Ennek előzménye volt az egy évvel ezelőtti ünnepség Strasbourgban, ahol a lakosság nevében Szirbik Imre polgármester vette át az Európa-diplomát. Ez utóbbi elismerés adományozását követően általában el szokott telni jó néhány esztendő, amikor a kitüntetés magasabb fokozatát, a becsületzászlót is megkapja egy-egy település. A szentesieknek nem kellett ennyit várniuk. Az Európa Tanács a város nemzetközi kapcsolatokban való aktív szerepvállalását értékelte. Elismerte továbbá az európai egység megteremtése érdekében kifejtett erőfeszítéseit, ezek között Románia majdani európai uniós felvételéért tett lépéseit.

A becsületzászló ünnepélyes átadása alkalmából fesztivált rendez az önkormányzat szombaton a Kossuth téren. A programsorozat délután 5 órakor az Ősi suli című zenés mesejátékkal kezdődik, majd háromnegyed 7-kor huszárok, díszalegység és katonai fúvószenekar felvonulását láthatja a közönség a főutcán. A díszzászlót 7 órakor adja át Johanna Schicker képviselő, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének tiszteletbeli tagja a polgármesternek. Ezt a kitüntetést egyébként a magyar települések közül az idén csak Szentes kapja meg. Az ünnepségen Tomanek Gábor színművész is szerepel, majd Hódmezővásárhely helyőrségi fúvószenekara ad térzenét. A Nox együttes 8 órától koncertezik az ünneplőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem zártak be iskolát

Csak a kajánújfalui általános iskolát zárta be a szentesi önkormányzat az utóbbi tíz évben. A város… Tovább olvasom