Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Tervezik a kerékpáros-aluljárót a Tisza-híd csongrádi oldalán

Nagyon kellene a biztonságos kerékpárút a Csongrádot Szentessel összekötő Tisza-hídnál – vélik olvasóink. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt írta lapunknak, szerepel a tervekben egy kerékpáros-aluljáró kiépítése a híd csongrádi oldalán.
– Hát nem kicsi – mondta tömören Bedő Tamás csongrádi polgármester arra a kérdésre, van-e probléma a Csongrádot Szentessel összekötő hídnál a kerékpáros közlekedéssel. Megírtuk, legutóbb egy szentesi férfi Facebook-bejegyzése indított el hozzászólás- és megosztáslavinát, a bringások szinte kivétel nélkül veszélyesnek, kockázatosnak ítélik ott a közlekedést. Azért, mert – erről is többször írtunk – vagy tologatni kell a biciklit a főúton keresztül, vagy a padkán kell menni, vagy esetleg át kell sietni az autók sávjában.

– Engem is gyakran megállítanak a csongrádiak, hogy kezdjünk valamit a helyzettel. Az útszakasz állami tulajdonban van. Tudom, ígérték, hogy megoldják a biztonságos átvezetést. Hogy ebből lesz-e valami, nem tudom, de biztos, hogy nem fogunk éveket várni. Tudom, ez iszonyú drága, de ha más nem lesz, akkor saját költségből és pályázati pénzből megoldjuk a csongrádi hídfő felől az aluljáró kialakítását. Láttam már ilyet a gyakorlatban, nagyon jól működik – mondta Bedő Tamás.
Szentesi kollégája, Szirbik Imre polgármester szerint éppen azért, mert az út állami kézben van, azonkívül, hogy noszogatják a döntéshozókat – más egyebet nem tehetnek.

Tényleg nem tilos itt biciklizni.  De ugyan ki szeretne? A szerző felvétele
Tényleg nem tilos itt biciklizni. De ugyan ki szeretne? A szerző felvétele

Legutóbbi cikkünket több olvasónk véleményezte a Facebookon, szinte mindenki úgy gondolja: veszélyes arra közlekedni, nagyon kellene a kijelölt kerékpárút. „Amikor a híd készült, akkor persze belefért volna a költségekbe, de akik az ilyeneket intézik, azok nagy fekete autókkal járnak, nem bicikliznek hajnali madárdalban Szentesről a Körös-torokhoz" – írta egyik olvasónk. Egy férfi szerint „ha a tervező ki sem mozdul az asztala mögül, úgy nem lehet tisztában a valósággal, ilyenkor születnek ilyen megoldások". Olyan meglátás is akad, amely szerint egy mindenkinek megfelelő döntést tüntetéssel kellene kikényszeríteni.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kérdésünkre, hogyan áll az a pályázatuk, amelyből kerékpáros-aluljárót alakítanának ki, azt válaszolta: „a 451-es főút 34 kilométer hosszan történő 11,5 tonnás burkolatmegerősítésének és párhuzamos kerékpárút építésének az engedélyezési tervei elkészültek, az engedélyezési folyamat 2015. év végéig befejeződik. A tervekben szerepel egy kerékpáros-aluljáró kiépítése a híd csongrádi oldalán. A kivitelezés kormánydöntést követően és forrás rendelkezésre állása esetén folytatódhat."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz Imre lebontatná a csúnya épületeket

Új sorozatunkban szentesi olvasóinkat faggatjuk arról, miért jó Szentesen élni, és mire lenne szükség ahhoz, hogy még jobb legyen. Tovább olvasom