Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Tiltakozás a szentesi drámai tagozatos tanárok fegyelmi ügye miatt

A DK szegedi szervezete tiltakozik a szentesi drámai tagozatos tanárok fegyelmije miatt. A DK a pedagógiai autonómiába, a művészi szabadságba való durva beavatkozásnak és megfélemlítőnek tartja a lépést.
Fegyelmit adott a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, Tóth Tamás József azoknak a tanároknak, aki a drámatagozat diákjainak előadásait rendezték. A sajtóhírek szerint az etika szakos igazgatónak A legnagyobb magyar című előadás nem tetszett, amely a jelenlegi politikai viszonyokat, a mutyizást, a kormányt és személy szerint Orbán Viktort is bírálja konstruktív módon. Az előadás több helyen, például Szegeden a nemzetközi Thealter fesztiválon is nagy sikert aratott a nézők körében.

A DK szegedi szervezete tiltakozik a fegyelmi ügy miatt, amelyet elfogadhatatlannak tart. A DK szegedi szervezete úgy véli, a lépés túlmutat önmagán. A fegyelmi ügy csorbítja a művészi és pedagógiai szabadságot és alkalmas a tanárok és a diákok megfélemlítésére. A DK szegedi szervezete szolidaritást vállal a pedagógusokkal és határozottan követeli az igazgatótól a fegyelmik visszavonását.

Olvasóink írták

 • 4. Krampampuli 2013. október 08. 08:00
  „Nem érte a cécót. A cikket röviden össze lehetne foglalni.
  A DK szerint lehet a nemzeti lobogón nyilvánosan szexelni...
  Na és ezek indulnának a választáson...pff...”
 • 3. lidi 2013. október 07. 17:38
  „A legnagyobb magyar című előadásnak nincs köze a fegyelmihez - ezt már a DM is megírta azóta. Bár azt nem olvastam sehol, hogy elnézést kértek volna az olvasók - és úgy egyébként a teljes magyar sajtó, amelyik volt szíves fölkapni a bomba hírt - félretájékoztatásáért.
  Az pedig külön vicces és valahol ijesztő is, hogy miközben a művészi szabadságról papol a közlemény, amit a beleavatkozó politikától félt, leegyszerűsítve és saját szája íze szerint "megfejt" egy előadást, amit nyilvánvalóan nem láttak a szervezet tagjai.
  Már csak azt szeretném tudni, Önök szerint kinek használ ez a közlemény? (ha már azt nem sikerült átgondolni, kinek árthat, mert olyan hamar "rárepültek" az ügyre, hogy a tényeket sem sikerült ellenőrizni)”
 • 2. nemezis 2013. október 07. 16:42
  „Én pedig tiltakozom a demenskoala tiltakozása miatt:-)”
 • 1. sügér63 2013. október 07. 12:21
  „Már bocsi, miért ezeket a darabokat adták elő, mikor ezeknél sokkal jobbak is voltak.Tán csak nem azért,mert a rendező tanárok puszipajtási alapon döntöttek?( és pont ezért az igazgatónak van igaza?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyelmit kaptak a drámais tanárok

Információink szerint fegyelmit adott a szentesi Horváth Mihály gimnázium igazgatója, Tóth Tamás József azoknak a tanároknak, akik a drámatagozat diákjainak előadásait rendezték. Tovább olvasom