Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Tisza helyett a fürdőt választották Szentesen

Szentes - Az árhullámok elúsztatták az idei tiszai szezont Szentesen és Csongrádon, a két város strandjai viszont jó idényt zárnak. A Kurca-parti üdülőközpont 100 ezerrel több látogatót fogadott januártól augusztus végéig, mint az előző év hasonló időszakában.
Ami keresztbe tett a csongrádi Körös-torok vállalkozóinak, az nem kevés hasznot hozott a szentesi üdülőközpontnak ezen a nyáron. Mindkét város évtizedek óta áldoz a tiszai szabad strandok fenntartására, 2010-ben viszont ebben nem volt köszönet. Csongrádon a tervezettnél jóval nagyobb összeget költöttek a Körös-toroki üdülőterület rendezésére. Az egymást érő árhullámok miatt az iszaptalanítást, illetve a konténeres mellékhelyiségek be- és kiszállítását meg kellett ismételni, ugyanakkor a parkoló- és a területhasználati díjakból jelentéktelen bevétel keletkezett. Szentesen 700 ezer forintot fordítottak a tiszai strand gondozására, de alig látogatták a nyár túlnyomó részében a vendégek az eláztatott Partfürdőt.

– Náluk naponta – a sportolókon kívül – 230 vendég fordult meg, hétvégéken pedig volt olyan nap, hogy 500-an vásároltak belépőt – mondta lapunknak Balogh Pál, a csongrádi strandfürdőt üzemeltető önkormányzati társaság ügyvezetője. Az adatok egyértelműen mutatják, hogy ha szárazra kerül a Körös-toroki homokpad, szinte csak sportolók látogatják a Dob utcai fürdőt. Csak összehasonlításképpen: amíg 2007-ben a nyári hónapokban havi 4000 vendéget fogadott a strand, idén júliusban és augusztusban ez a szám megközelítette a havi 7000-et. Ugyanakkor a működési költségek jelentősen nem változtak. Balogh Pál annyit még hozzátett, hogy idén vendégül látták a veterán autós találkozó résztvevőit, ami tovább bővítette a fürdő vendégkörét.

A múlt hétvégi családi sportnapon is sokan búcsúztatták a nyarat a szentesi üdülőközpontban. Fotó: Veréb Simon
A múlt hétvégi családi sportnapon is sokan búcsúztatták a nyarat a szentesi üdülőközpontban.
Fotó: Veréb Simon

– Augusztus végéig az előző év azonos időszakához képest 100 ezerrel több, összesen 260 ezer fürdővendég látogatott el hozzánk, ami már jócskán meghaladja a tavalyi egész éves látogatószámot – nyilatkozta lapunknak Deák Albert. Áttörést az jelentett, hogy javultak a szentesi ligeti strand tárgyi feltételei: kerti bútorokat és napozóágyakat helyeztek ki, gyermekmegőrző működött, valamint ingyenesen használhatták a wifit az internetező vendégek. Emellett bővült a programválaszték, illetve nem kevés hozadéka lehetett annak, hogy a térség televíziója, a Civil Tv nap mint nap a medencék partjáról sugározta reggeli élő adását és péntek esti műsorát. A Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a növekvő vendégforgalomnak köszönhetően az év végére a tervezetthez képest jobb eredményt érhet el a társaság.

Mártély zöldbe borult a nyáron

Nem csupán a tiszai árhullámok, de a védett rucaöröm és békelencse miatt sem – amely hatalmas vízfelületet borított be – lehetett idén fürödni a mártélyi holtágban. A városellátó kft. munkatársai július óta dolgoznak az üdülőterület megtisztításán, de a munkálatok a becslések szerint október végéig is eltartanak.

Olvasóink írták

 • 11. LocalPt 2010. szeptember 02. 18:05
  „Amúgy Csongrádon az uszodában 2 millióval többen voltan júliusban mint júniusban.”
 • 10. sörpocak 2010. szeptember 01. 19:54
  „Igen, 1-s igazad van!
  Viszont, a tisza az idén nem kedvezett, és nem is adott strandolási lehetőséget.A városvezetés sem tett meg mindent a tiszzai strandért, mint ezt már évek óta sem.
  A 4-s beírónak is igaza van. A magyar úr fia(szándékos kisbetű) által üzemeltetett jégpálya hatalmas városi és szülői támogatást kap-kötelezően- az üzemeltetéshez. Az úszásoktatás is nem kevés pénzt visz a szülők zsebéből, de hogy egy gazdag embert mégjobban meggazdagítsunk városi és szülői pénzből, kötelezően??? Míg az úszásoktatás, amely szerintem igenis kiemelkedő lenne, ennyi pénzt vegyen el?”
 • 9. anonymus93616 2010. szeptember 01. 15:12
  „egyet értek a legelső kommentel !
  idézem : "Nép vödör , minden bacilus megtalálható benne , és még pénzt is fizetek érte"”
 • 8. zombor 2010. augusztus 30. 08:57
  „Valóban, 500 ember el sem férne Csongrádon!
  Na de a 100 000-rel több látogató Szentesen???
  Asszongya hogy: 100 e X 1000ft-os belépőjeggyel az 100 milka...pff... ugyan má!!!!”
 • 7. Power 2010. augusztus 29. 21:59
  „5. hozzászólás szentgyuri 2010.08.29. 21:16
  A magamisták csak a sörös korsóig és a saját hasukig jutnak el. :)”
 • 6. 4Angel 2010. augusztus 29. 21:59
  „szentgyuri 2010.08.29. 21:16
  Hát lehetne a sör ingyenes, nem idegenném magam rajta ha venni kell a férjemnek :)))))”
 • 5. szentgyuri 2010. augusztus 29. 21:16
  „Power!
  Templomba ingyen járhatnak a gyermekeid!
  Ne reklamálj már állandóan, a sör sem ingyenes:-)))))
  Pedig lehetne:-)))”
 • 4. Power 2010. augusztus 29. 20:07
  „"Nemzeti sportváros" lévén értehetetlen és elfogadhatatlan, hogy csak részben támogatott és nem teljesen ingyenes a szentesi kisiskolások számára az úszásoktatás.”
 • 3. niemand 2010. augusztus 29. 19:07
  „Legalább nem sírnak a strand üzemeltetők, az emberek többsége meg nem strandolt az idén, mert nem tiszázhatott-sajnos.”
 • 2. csucsu2 2010. augusztus 29. 15:11
  „Ekkora csúsztatást Csongrádon 500 ember hétvégeken,aki látta már az uszodát ....
  Viccnek sem utolsó.”
 • 1. 4Angel 2010. augusztus 29. 13:59
  „Nép vödör , minden bacilus megtalálható benne , és még pénzt is fizetek érte”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi építészet

Szentes - A Mi Otthonunk építészeti és lakáskultúra magazin szeptember 9-én megjelenő Térmozaik… Tovább olvasom