Délmagyar logó

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 27°C Még több cikk.

Tíz éve nem találják Koncz Juditot

Tíz éve nem találják Koncz JuditotEgy fotó Koncz Juditról a családi albumból. Fotó: Karnok Csaba
Annyit kérdeztek tőlem tavaly a nyomozók, hányas lába volt Juditnak. Megmondtam. Azóta nem történt semmi - mondta lapunknak a szentesi Koncz József, akinek tíz éve tűnt el rejtélyes körülmények között a lánya.
2006 júliusában rejtélyes körülmények között tűnt el szentesi otthonából Koncz Judit. A 26 éves nő éjszakára magára hagyta imádott kétéves kislányát, majd papucsban, hálóingben elbiciklizett otthonról. A család kuvaszát aznap éjjel megmérgezték, a kertben pedig megtalálták Judit egyik fülbevalóját. A szülők a kezdetektől bűncselekményre gyanakodtak, de a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az ügyet, majd lezárta.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) speciális nyomozócsoportja tavalyelőtt mégis nyomozni kezdett Koncz Judit ügyében, és tavaly nyáron a nő volt élettársa Vásárhelyi utcában álló házát és udvarát túrták fel, majd a Tiszában keresték Koncz Judit holttestét a speciális nyomozók. Szentesen már korábban azt beszélték, hogy a nőt drótkerítésbe tekerték, és a folyóba dobták. Arról azonban semmit sem lehetett tudni, hogy mit találtak, találtak-e egyáltalán valamit, mert hírzárlatot rendeltek el az ügyben.

– Amikor Judit volt élettársa házát kutatták át, azt kérdezték tőlem telefonon a nyomozók, hogy mit tudok a kutyáról. Mondtam, hogy semmit. Majd azt kérdezték, hányas lába volt Juditnak. Mondtam nekik, hogy 35-ös. Ennyi. Többet nem kérdeztek és nem mondtak. Azóta semmi sem történt, senki sem keresett a rendőrségtől – magyarázta Koncz József, aki három éve elvesztette a feleségét is.

– A feleségemet pár hónap alatt elvitte egy gyors lefolyású betegség. Erzsike kívánságát tiszteletben tartva nem kezdeményezem a lányom halottá nyilvánítását – hangsúlyozta az idős férfi, aki elmondása szerint 2014 óta nem látta az unokáját, akit a volt élettárs Judit eltűnése után nem sokkal Angliába vitt.

Korábban Koncz Józsefné elmondta, hogy a lányuknak volt magánnyugdíjpénztári megtakarítása, amit az örökös vagy a kedvezményezett kapna meg. Akkor arról beszélt Erzsébet, ha hozzáférnének a pénzhez, számlát nyitnának az akkor már Angliában élő unokájuknak, ő kapná meg a pénzt. Akkor úgy tájékoztatták őket, ez úgy lehetséges, hogy vagy előkerül Judit, vagy kérelmezik a lányuk halottá nyilvánítását. Koncz Józsefné azt mondta, szóba sem jöhet, hogy kezdeményezze a lánya halottá nyilvánítását.

Megkérdeztük az ORFK sajtóosztályát, hogy van-e valami új fejlemény Koncz Judit eltűnése ügyében, de lapzártánkig nem kaptunk választ.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem várnak újabb hónapokat a kerítésre

Nem várnak újabb hónapokat a kerítésre
Lebontotta a szomszéd a rogyadozó melléképületet, ezzel egy gondja megoldódott a szentesi Miskolczi házaspárnak. Tovább olvasom