Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Tízéves a szentesi hitelszövetkezet

A szentesi Árpád-Agrár Rt. székházában alakult meg tíz esztendeje a hitelszövetkezet a kistermelők megsegítésére. Az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen nemrég elhangzott: Csikai Miklósnak, az rt. vezérigazgatójának, a hitelszövetkezet igazgatósága elnökének vitathatatlan érdemei vannak abban, hogy ez a pénzintézet dinamikusan fejlődött.
Ilyen típusú szövetkezet egyébként csak öt működik hazánkban, s a szentesit leszámítva valamennyinek a központja Budapesten, illetve nagyvárosokban van.

Az Árpádnál székelő hitelszövetkezetet mintegy kilencven magán- és tizenöt jogi személy alapította 25 millió forintnyi tőkével. Mostanra a tagok száma meghaladja az 5700 főt, a saját tőke pedig a 272 millió forintot. Elhangzott: a kezdeti időkben az ügyfelek bizalmát erősítette, hogy a hitelszövetkezet az Árpád székházában kapott helyet. Az ünnepségen nemcsak a pénzintézet dolgozóinak szakértelmét méltatták, hanem a barátságos légkört, amivel fogadják a betéteseket és hiteligénylőket. A betétállományuk egyébiránt az alakuláskor 128 millió forint volt, míg tavaly meghaladta a 2 milliárd forintot. A Kiváló hitelszövetkezet címet is elnyert pénzintézet – mint Labádi Józsefné ügyvezető elmondta – tervezi bankkártya kibocsátását és új fiók nyitását is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bozóki András is keveset olvas

A kulturális miniszter Nádas Péter könyvét kezdte olvasni, ám mostanában nem lesz ideje befejezni.… Tovább olvasom