Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Több ezer látogató a szentesi laktanyában

Szentes – Fel lehetett ülni a rendőrmotorra, szabad volt a harckocsikra mászni, teljesen élethű fegyvert kaphattak a kezükbe még a legkisebbek is a keddi laktanyai rendezvényen Szentesen. A műszaki ezrednél minden talpalatnyi helyen izgalmas látni – és tennivalók várták a látogatókat műszakiak és a rendőrség napja nevű nyitott rendezvényen.
A reggeli nyitóünnepségen Lukács János megyei rendőr főkapitány kiemelte: örömmel tölti el, hogy a hétköznapok során és kötetlen körülmények között is együtt tevékenykedhet a két fegyveres testület. Domján László a MH összhaderőnemi parancsnoka méltatta a szentesi ezred katonáinak a hazai földön, Afganisztánban, illetve Szarajevóban végzett munkáját. A programok előtt Domján László kitüntetéseket adott át a MH. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonáinak. Emléktárgyat kapott Vrancsik György Attila százados, az év tisztje Kisalbert Imre őrnagy, az év altisztje Gencsi Áron főtörzsőrmester, az év legénységi állományú katonája Sárga Ferenc szakaszvezető, az év közalkalmazottja Ráfael Péterné lett. Szirbik Imre polgármester Honvédségért és a Városért elismerő oklevelet adományozott Nyers József mérnökezredesnek, a műszaki ezred parancsnokának.

Több ezer látogató a szentesi laktanyában. Fotó: Králik Emese (galéria)

A rendezvény egyik legkiemelkedőbb eseménye minden évben a Vörös Bika műszak erőpróba. A szentesi helyőrség támogató csapata vihette haza a kupát, a szentesi rendőrökből álló társaság a fair play – díjat érdemelte ki. A becslések szerint 4-5000 látogató fordult meg a Damjanich laktanyában, a rendezvényt a katonákból álló négytagú Kanálgép együttes koncertje zárta.

Olvasóink írták

  • 1. jacuzzi 2013. április 30. 20:26
    „Nagyon klassz volt :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ombudsman sem tudott segíteni Szentesen

Nem oldják fel a novemberi tiltást: az Ady utcai termálfürdőt 14 éven aluli gyermekek csak orvosi rendelvényre használhatják. Tovább olvasom