Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Több ezren keresték fel a sírkerteket Szentesen

Szentesen ezrek látogattak el hozzátartozóik végső nyughelyére tegnap. A város nyolc temetőjében pihennek halottak. A legtöbben a katolikus sírkerteket látogatták. Kora reggeltől késő estig tárva volt a temetők kapuja. Mindenhol mécsesek, gyertyák világítottak.
Nyílnak a virágok a szentesi Kálvária temetőben. Fotó: Tésik Attila
Csípős hideg, derengő köd, dermesztő november. A halottaikra emlékezők csendes jelenléte a temetőkben természetes, hangtalan és megbékélő. Szentesen több ezren keresték fel a sírkerteket. Mintha a kocsival érkezők is rendezettebben parkoltak volna, mint más napokon. A katolikusok Kálvária-dombjának közelében anyókák törölgették a szemüket kendőbe burkolózva a sírok mellett, a gyerekek egy kicsit hangosabban és kevésbé szomorúan futkároztak a dombon. A szülők komoly arccal már a másnapi teendőkre gondolva álldogáltak a nyughelyeknél, és a virágokat rendezgették a sírokon.

Sokan sokáig állnak a sírok szélén a dermesztő hidegben, még gyújtanak egy mécsest. A temető világít az éjszakában. A „világ" egyedül magyarul jelenti világunkat és a Fényt egyszerre. A szentesi Kálvária temetőben suttogva szóltak, akik szóltak, és a befelé fordulásról árulkodó tekintettel néztek csak futólag egymásra az emlékezők. Ezen a napon mindenki saját halottjára gondol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elment a szentesi Rózsa Gábor

Amilyen hangosan robbant be Rózsa Gábor Szentes közéletébe évtizedekkel ezelőtt, olyan csendesen… Tovább olvasom