Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Több lett a baleset, kevesebb a bűn

A közlekedési balesetek száma nőtt, a bűncselekmények száma csökkent az elmúlt évben Szentesen. Az adatokból az derül ki, hogy a város és környéke alapvetően biztonságos – hangzott el a kapitányság munkájának évértékelő értekezleten.
Szélsőségektől mentes, a közbiztonság szempontjából kiegyensúlyozott év volt a 2005-ös esztendő – fogalmazta meg hétfőn Lukács János dandártábornok. A megyei rendőrfőkapitány kiemelte azt is, Szentesen viszonylag kevés volt a kábítószerrel való visszaélés: mindössze tizenhat ilyen esetben indult eljárás. A kihallgatások során kiderült, hogy a fogyasztók a fővárosba utaznak a drogért, vagyis Szentes a nyomozók aktivitásának köszönhetően nem vált forgalmazóhellyé a közelmúltban sem. Emberölés az elmúlt évben nem történt, viszont a vagyon elleni bűncselekmények száma még mindig magas. Az összes bűnesetek kétharmadát teszik ki a lopások, a rendőrök 54 ügyben jártak el. Mindössze 16 lakásbetörés volt, rablás pedig csak kettő. Lukács János szerint mindezek irigylésre méltó adatok – a megye más kapitányságain dolgozó kollégák szemében.

Földvári Nagy István szerint sikerül távol tartani a bűnözőket Szentestől. A város rendőrkapitánya azt ígérte, több időt töltenek kollégái a köztereken és az utcákon. A kapitányság munkatársai együttműködnek az önkormányzat által fenntartott tanyagondnoki szolgálattal, civil hírláncot alakítva ki, ettől a peremvidékeken élők biztonságának javulását várják.

A közlekedési balesetek száma csaknem hét százalékkal emelkedett az utóbbi időben: 2005-ben 220 baleset történt, ebből négy volt halálos. Földvári tapasztalatai szerint az úthálózat állapota nem javult, míg a közlekedők száma folyamatosan növekszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemence épül a gólyásház udvarán

Hamarosan kezdődik a szentesi Petőfi utcában a rossz állagú gólyásház felújítása, amelyre 75 millió… Tovább olvasom