Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Több mint 500-an osztoznak 100 férőhelyen Szentesen

Szentes - A szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolába korábban csöngetnek be, és a szünetek is rövidebbek, mint az elmúlt tanévben. Ennek oka: az iskola 100 személyes ebédlőjében nemcsak a 260 kisdiák étkezik, hanem a Terney Béla Kollégium ugyanannyi lakója is.
A központi gyermekélelmezési konyha és azzal együtt az ebédlő teljes felújítása még az előző tanév végén kezdődött. A 360 millió forintos önkormányzati beruházás azonban csak 2009 februárjában fejeződik be. Megírtuk: a háromezer adagos konyha korszerűsítése és kapacitásának 600 adaggal való bővítése idejére a városnak meg kellett oldania a közétkeztetést. A helyhatóság Szarvasi úti létesítményében és a Deák Ferenc Általános Iskolában főznek, és onnan szállítják az ételt az intézmények melegítőkonyhájába. Ám az önkormányzat rendelt még ebédet a kórházból és a honvédségtől is, hogy a gyermekintézményeknek, az általános és középiskolai tanulóknak, valamint a szociális intézetek ellátottjainak is jusson meleg étel.

A Klauzál Gábor Általános Iskola ebédlőjében nincs káosz az alapos előkészítésnek köszönhetően. Fotó: Tésik Attila
A Klauzál Gábor Általános Iskola ebédlőjében nincs káosz az alapos előkészítésnek köszönhetően. Fotó: Tésik Attila

Az alapos előkészítés ellenére a tanévkezdés napján hallani lehetett arról, hogy a kollégisták valószínűleg csak nehézségek árán tudnak majd ebédelni. A Terney Béla Kollégium tudniillik egy épületben van a Jövendő utcai központi gyermekélelmezési konyhával és ebédlővel, ahol a rekonstrukció kezdetéig reggeliztek, ebédeltek és vacsoráztak az általános és középiskolás kollégisták. Velük kapcsolatban korábban olyan döntés született, hogy a szomszédos Klauzál Gábor Általános Iskolában étkeznek szeptembertől az ottani kisdiákokkal együtt. Ezért attól lehetett tartani: nagy lesz a tumultus ebédidőben, nem fér majd el több mint 500 diák a 100 személyes étkezdében. Mindez nem következett be, köszönhetően annak: Dohányné Jelenfi Ilona, a gyermekélelmezési konyha vezetője, Tariné Lantos Piroska, a Klauzál-iskola és Kertész Ildikó, a Terney-kollégium igazgatója közösen alakította ki az étkeztetési rendet.

Ehhez azonban az kellett, hogy a kollégistákat befogadó Klauzálban nem az eddig megszokott reggel 8 órakor kezdődik a tanítás, hanem már háromnegyed 8-kor becsöngetnek. A szünetek is rövidebbek lettek, az ebédszünet viszont 20 percesre nőtt. Tariné azt kérte, hogy a mintegy 260 tanulójuknak és a dolgozóknak már délelőtt 11 órára szállítsák ki a honvédségtől rendelt ebédet. A klauzálosok így délután 1-re el tudják fogyasztani a főtt ételt. Addigra megérkezik a kórházi konyháról a 260 kollégista menüje, amelyet délután 3-ig fogyaszthatnak el több csoportban, a Klauzál diákjaihoz hasonlóan. Az általános iskola kapuját egyébként fél 6 órakor nyitják, így a kollégisták megkapják reggelijüket, a vacsorát pedig este 8-ig költhetik el.

Olvasóink írták

  • 3. zazito 2008. szeptember 18. 07:55
    „A koleszosok reggelije:6-tól 1/2 8-ig,az ebéd 1/4 2-től 3-ig tart.Semmi káosz,nyugodtan,türelmesen étkeznek.Nem is találkoznak a koleszosok és az ált.sulisok.”
  • 2. xfghjk 2008. szeptember 17. 20:36
    „gondolkozz már ember! azért van 3kor kaja meg 2:10kor van vége a 7. órának amíg összeszedi a cuccot mindenki és visszaérnek van fél 3 ennyi....”
  • 1. fáncsi 2008. szeptember 17. 15:41
    „Az embervédők miért nem lépnek fel,mint az állatvédők???Én nagyon örülnék neki,ha vagy 11 órakor ebédelhetnék,de nem örülnék neki ha délután 3 kor tenném le a kanalat.A diákok étkeztetését miért nem minősítik kínzásnak?Bezzeg a libák tömése annak minősül,de bezzeg az 500 diáknak el kellene férnie egyszerre,a 100 férőhelyes ebédlőben.Hol van az emberi jog,hogy mindenki akkor ebédelhessen,amikor kell?Vagy ez nem számít???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi kalandpark épül a Kurca partján

Szentes - Két szentesi civilszervezet összefogásával 1,8 millió forintból kalandpark nyílik a Kurca… Tovább olvasom