Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Több száz szentesi jár a tilosban

Szentes - Tíz perc alatt 46-an keltek át tegnap délelőtt a szentesi Kossuth Lajos utcán, a posta előtti szakaszon, bár itt nincs gyalogos-átkelőhely. A főutca városközponti részén 6 zebra is nyújtózkodik, de a buszpályaudvarra érkezők, vagy az ortodox templom felől oda és a postára igyekvők nem sétálnak el ezekig: inkább a szabálytalan, de rövidebb utat választják.
A szentesi Kossuth Lajos utca városközponti hosszú szakaszán 6 zebrát találunk. Egyik a József Attila utca sarkánál köti össze a páros és a páratlan oldalt, kettő a Petőfi utcai kereszteződésben nyújtózkodik, egy a városháza főbejáratához vezet, kettőt pedig a főutca és a Tóth József utca találkozásánál festettek fel. A buszpályaudvarra érkezők, illetve a sétálóutca felől, a Szent Miklós ortodox templom melletti sétányon haladó gyalogosok és kerékpárosok többsége azonban nem megy el a legközelebbi biztonságos átkelőhelyig, inkább a posta előtti útszakaszt használja régóta, ami meglehetősen balesetveszélyes.

Kíváncsiak voltunk, tíz perc alatt hányan kelnek át itt, ezért „népszámlálásra" indultunk. Az eredmény: tegnap délelőtt fél 10 és 9 óra 40 perc között 46 ember járt tilosban. Többségük a postára igyekezett, de szép számmal voltak, akik a sétálóutca üzleteinek valamelyikbe iparkodtak.

A szentesi Kossuth utcán, a posta előtti szakaszon naponta több százan kelnek át szabálytalanul. Fotó: Tésik Attila
A szentesi Kossuth utcán, a posta előtti szakaszon naponta több százan kelnek át szabálytalanul. Fotó: Tésik Attila

– Az emberek tudják, hogy szabálytalanul kelnek át az úttesten, de őszintén, kinek van kedve több tíz métert kerülni? – mondta a 62 éves Mihály János, aki kerékpárját tolva sietett át a főutca páratlan oldalára. – Zebra jelentené a megoldást, ennek létesítésére viszont kicsi az esély: túl sok átkelőhely lenne viszonylag egymáshoz közel a Kossuth utcán. Így marad a tilosban járás, természetesen nagyon körültekintően, nem szeretném kivasaltatni a kalapomat – tette hozzá tréfásan a férfi.

Czirok Jánosné, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetője lapunknak elmondta, a szentesi főutcán régi téma a gyalogosok, biciklisek szabálytalan átkelése, pedig a rendőrség napjában többször is ellenőrzi a posta előtti szakaszt. A Kossuth utcának most készül a forgalomlassítási terve, amelyben igyekeznek valamilyen megoldást találni a problémára, de gyalogos-átkelőhely telepítését egyelőre nem tervezi az önkormányzat.

Olvasóink írták

 • 5. Emibogyo 2009. február 04. 16:31
  „Csatlakozom! Csak annyi lenne a megoldás h több zebrát jelölnek ki és KÉSZ !!”
 • 4. polgár 2009. január 14. 22:50
  „Erről eszembe jutott egy történet.
  A magyarok úgy építenek járdát köztereken, parkokban... stb, hogy az előre meghatározott vonalakat szépen lebetonozzák, és jónapot. Rengeteg helyen látni azonban, hogy a járdáktól eltérő útvonalakat taposnak ki maguknak a gyalogosok, kis ösvényeket alakítanak ki, és azokon sétálnak sokan.
  Finnországból érkezett egy ismerősöm, aki felfigyelt erre a jelenségre, és elcsodálkozott. Megkérdeztem tőle, hogy mi a probléma. Azt válaszolta, hogy "ez elég furcsa... nálunk előbb megvárják, hogy a gyalogosok milyen utat taposnak ki maguknak, aztán pedig azt betonozzák le".

  Bár más ország, más kultúra, más gondolkozásmód, de azért megkérdezem: az előbbi hasonlatból kiindulva mi lenne, ha felfestenének ide egy zebrát?”
 • 3. vezír 2009. január 12. 14:46
  „surjana! akkor ha véletlenül elütnek majd ne neked álljon feljebb!”
 • 2. surjana 2009. január 12. 14:20
  „Érdekes ez az útszakasz. Kijelölt gyalogos átkelőhely elég messze van a Postához. Sokan mennek ide dolgaikat intézni az útteseten keresztül, a tilosban. Mindannyian sietünk. Rohanó világban élünk. A szabályos közlekedésre nagyon kevesen figyelnek oda.”
 • 1. pokolangyala 2009. január 11. 16:46
  „HÁT EZ AZ! HOL VANNAK ILYENKOR A RENDŐRÖK? NEM AZT KÉNE A GYALOGOS EMBEREK ÉS GYEREKEK FEJÉBE BELE SULYKOLNI,HOGY ŐK URALJÁK A ZEBRÁT ÉS MÁR A GONDOLATUK IS ELSŐBBSÉGET ÉLVEZ,HANEM RÁ KELLENE KÉNYSZERÍTENI ŐKET A MORÁLIS ÉS SZABÁLYOS KÖZLEKEDÉSRE!NEM PEDIG,HOGY AHOL GONDOLNAK EGYET ÁTSZALADHATNAK AZ AUTÓ ELŐTT,MERT AZÉRT VAN A SOK BALESET!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útilaput kötöttek a fiatal nagymágocsi háziorvos talpára

Nagymágocs - A három hónapos próbaidő lejárta előtt útilaput kapott Nagymágocs… Tovább olvasom