Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Tömegszerencsétlenség a vasúti átjáróban: a letalpalók akadtak fel

Motorvonattal ütközött egy tehergépkocsival hétfőn Szentesen, a sofőr percekig küzdött az átjáróban. Csak kedd hajnalra állt helyre a vasúti közlekedés.

A helyszíni szemle adatai alapján egy szemes kukoricát szállító járműszerelvény a Téglagyári úti vasúti átjárón akart áthaladni a fénysorompó villogó fehér jelzésénél, amikor a félpótkocsi úgynevezett letalpalói a vasúti átjáróban felakadtak. A sofőr elmondása szerint percekig próbálkozott az átjáróból tovább haladni. Eközben érkezett egy motorvonat, amelynek vezetője az akadályt észlelve vészfékezett, de az ütközést elkerülni már nem tudta.

A mentőszolgálat munkatársai 13 embert vittek kórházba a helyszínről. Az egészségügyi intézményektől a vizsgálatok befejezését követően kapott tájékoztatás szerint a balesetben 4-en súlyosan, 9-en könnyebben sérültek meg.

A Szentesi Rendőrkapitányság a helyszíni szemle adatai alapján tömegszerencsétlenséget okozó közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének gyanúja miatt folytatja a nyomozást az ügyben szakértők bevonásával.

Vonattal ütközött a teherautó a vasúti átjáróban - GALÉRIA

- A Szolnok-Szentes-Hódmezővásárhely vasútvonalon kedd hajnalra helyreállt a vasúti közlekedés, a vasútvonal teljes hosszán ismét személyvonatok járnak, a menetrend szerint - közölte a Mávinform. A vasúttársaság és a katasztrófavédelem munkatársai a Szegvár-Szentes közötti balesetben kisiklott motorvonatot hétfő este tíz órakor visszaemelték a vágányra, majd a szentesi állomásra vitték, így azóta ismét használható a vasútvonal ezen szakasza is. A fénysorompó, amelyet a kamion kidöntött, még nem működik, ezért a gépjárművezetőktől fokozott óvatosságot kérnek.

Korábban írtuk:

Várhatóan csak kedd hajnalra áll helyre a menetrend szerinti közlekedés a szentesi vasúti átjáróban történt baleset helyszínén - közölte hétfő délután a MÁV START Zrt. az MTI-vel.  A tájékoztatás szerint a vonat mozdonya olyan súlyosan megrongálódott, hogy elszállítását csak különleges intézkedéssel lehet végrehajtani. Addig autóbuszokkal szállítják az utasokat Szentes és Hódmezővásárhely között.

A Szentesnél nem sokkal dél után ütközött össze a működő fénysorompóval ellátott átjáróban a motorvonat egy kukoricát szállító teherautóval. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy tizenhárman sérültek meg a balesetben. Közülük egy életveszélyes sérültet, a kamion sofőrjét, mentőhelikopterrel vitték a szegedi klinikára, egy másik ember sérülése súlyos, a többiek könnyebben sérültek meg, őket Szentesen és Hódmezővásárhelyen látják el. A Mávinform korábbi közléséhez képest ugyancsak 13-ra pontosította a sérültek számát.

Vonattal ütközött a teherautó a vasúti átjáróban - GALÉRIA

A rendőrségi szóvivő közölte: a sofőr elmondása szerint, amikor a teherautóval át akart haladni a síneken, a jármű fennakadt, és ekkor ütközött a teherautónak a vonat. A motorvonat az ütközéstől kisiklott, de nem borult fel. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, és nyomozást indít tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset okozása miatt.

Korábban írtuk:

A kétkocsis motorvonat kisiklott. A balesetben tizenhárman megsérültek, közülük egy fő súlyosan, a teherautó sofőrje pedig életveszélyesen - a helyszínre a mentők mellett mentőhelikopter is érkezett, ez utóbbi szállította el a kamion sofőrjét.  

A tehergépjármű Szentesen az ipartelepi útról kanyarodott a téglagyári útra, amikor -eddig ismeretlen okokból - a jármű felakadt a sínen. Ekkor érkezett a személyvonat, amely oldalról beleütközött a járműbe. A vonat kisiklott, de nem borult fel. Az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben a műszaki mentés és a baleseti helyszínelés idejére. A rendőrség a forgalmat eltereli.

Galéria kép

A Szentesi Rendőrkapitányság a baleset körülményeinek és a felelősség kérdésének megállapítása érdekében tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása vétségének elkövetése miatt indított nyomozást szakértők bevonásával.

A Mávinform szerint több a sérült

A Mávinform tájékoztatása szerint 3-an súlyosan, mintegy 25-en pedig könnyebben sérültek meg a balesetben. A baleset következtében a vonat mozdonya és az utána lévő kocsi kisiklott, jelenleg áll a vasúti közlekedés ezen a szakaszon, Szegvár és Szentes között autóbuszok viszik az utasokat. Közölték azt is, a kamion a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre. Jelenleg áll a vasúti közlekedés ezen a szakaszon, Szegvár és Szentes között autóbuszok viszik az utasokat. Az átszállások miatt az utasoknak 10-15 perces késésre kell számítaniuk. A menetrend várhatóan csak késő estére állhat helyre.


Vonattal ütközött a teherautó a vasúti átjáróban - GALÉRIA

Korábban:

A 4521-es főúton, Szentes ipartelepi úti vasúti átjárójában vonat és teherautó ütközött össze hétfőn a déli órákban. Az elsődleges adatok szerint a balesetben többen sérültek, a mentés folyik.

Teljes útlezárás van érvényben az érintett útszakaszon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sipos Edit szobrot és sétányt kap Szentesen

Szobrot állítanak Szentesen a tavaly elhunyt klasszis vízilabdázónak, Sipos Editnek, sétányt neveznek el róla, és a Széchenyi ligetben kialakítják a Bajnokok útját. Tovább olvasom