Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Tönkretették az aszfaltot a kamionok

Szentes - Szükség van arra, hogy rendbe hozzák az egykori szentesi szeméttelepeket, de a lakosok nem szeretnék, ha kátyús utak maradnának a kamionok után. A közút szerint kijavítják majd a hibákat.
Tönkremegy az aszfalt a szentesi Rákóczi utcában, mire véget ér a régi szeméttelep rekultivációja – aggódnak a város lakói. A beruházás több mint 1,5 milliárd forintba kerül és három egykori lerakót érint: a berkit, a Termált és a Rákóczi utcait, a munkálatok idején egymást érik a kamionok. A rekultiváció abból áll, hogy rendezik a terepet, szigetelőréteggel és több mint egy méter vastag földdel takarják be, majd füvesítik és őshonos növényekkel ültetik be a területet. A legnagyobb falat a régi telep, tavasz óta dolgoznak, kitermelték és szétválogatták a mélyebben fekvő hulladékot. A három helyszínen háromszázezer köbméter anyagot kell megmozgatni, ehhez pedig sokszor kell a kamionoknak fordulni.

Az ügyben Dömsödi Mihályné önkormányzati képviselő is interpellált egy testületi ülésen. Azt a tájékoztatást kapta, hogy a földszállítással érintett Kossuth Lajos utcai szakasz és a Rákóczi Ferenc utca nem az önkormányzaté, hanem állami tulajdonban van, a kezelője a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A városházán úgy tudják: a társaság megkezdte a károk felmérését.

– A Rákóczi utca tartozik társaságunk kezelésébe, a Kossuth utca önkormányzati fenntartású. A kivitelezők, illetve beruházók számára közútkezelői hozzájárulást adtunk, a kedvezményezettek állapotfelmérést végeztettek, valamint kiegészítésként soron kívüli burkolatállapot mérést is végeztek szakembereink – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője, Pécsi Norbert Sándor. Az eddigi hibákat felmérték, azokat januárban kijavítják. A szállítások februárban újra kezdődnek és várhatóan tavasszal érnek véget, ekkor a társaság ismét méréseket végez, és meghatározza a szükséges helyreállítási munkákat. Addig is a közutak tisztán tartásáról, az okozott szennyeződések eltávolításáról a kivitelezőnek kell gondoskodnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamera sem tartja vissza a szemetelőt

Azok szabadulnak meg így a dolgaiktól, akik külterületeken élnek - vagy a városban, de nem rendezték a szolgáltatás díját, esetleg guberálásból élnek. Tovább olvasom