Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Továbbra is téma a szentesi ügyelet

Szentes - Közmeghallgatással kezdődött a pénteki képviselő-testületi ülés Szentesen.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Halmai Béla Györgyné és Táczi Szabó Lajosné abban kérte a grémium segítségét, hogy a zártkertként nyilvántartott, valójában azonban lakott területek is kaphassanak közvilágítást. Az orvosi ügyelet témájáról, amelyről az elmúlt napokban kétszer is szó esett lapunkban, szintén említést tettek. Egy háziorvos, Vig István kért szót, és hangsúlyozta: nem arról van szó, hogy ő és kollégái nem akarják kivenni részüket a munkából, valamint a jelenlegi ügyeletszervezővel, a mentőszolgálattal sincs problémájuk. Fontos, hogy a döntéshozók megismerjék a szakma véleményét, a jelenlegi felállás nem jó nekik, foglalta össze. – Bárki bármit mond, csűrhetjük-csavarhatjuk a számokat, 800-900 forintnál több akkor sem marad nálunk óránként ezért a feladatért. Vagy a mostani szervezővel, vagy egy vállalkozással, de meg kell oldani a minőségi betegellátást, az átgondolt döntésre viszont kevés a hátralévő egy hónap – véleményezte.

Első olvasatban tárgyaltak az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló rendeletről. Korábban írtunk arról, hogy a kintlévőség egyre nő, jelenleg 25 millió forint körül tart. A kérdésre később még visszatér a testület.

Olvasóink írták

  • 1. juriska 2013. november 24. 12:22
    „A minőségi betegellátás abban a pillanatban fog csorbulni, amikor a mentőszolgálat kiszáll az ügyeleti rendszerből. Ha csak a jelenlegi házorvosok ügyelnének, Isten óvja a szentesi és környéki lakosságot. Természetesen tisztelet a (nagyon kevés) kivételnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évfordulókat ünnepelt a katolikus iskola Szentesen

Horváth Sándor fafaragó munkáját, egy kopjafát avattak a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán. Tovább olvasom