Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tükörsima lett a Szegvári út

Szenrtes - Befejeződött Szentesen a szegvári út felújítása, amit kedden ünnepélyesen átadtak a forgalomnak. A Nagyhegyszéli út szélesítése júniusban kezdődik, a Kossuth utcát augusztusban aszfaltozzák újra.
Már nem kell figyelni a kátyúkra, de repeszteni még nem lehet a kedden ünnepélyesen átadott szegvári úton, Szentes határában. Az önkormányzat tavaly 138,5 millió forint támogatást nyert két peremterület és a városközpont közlekedési folyosójának felújítására. A program a szegvári úttal kezdődött: erre a másfél kilométeres szakaszra mintegy 80 millió forintot fordítottak, amiből 30 millió volt a város önereje. Bár nőtt az útpálya teherbíró képessége, kedden még kint volt az 50-es sebességkorlátozó tábla. A kérdésre, hogy meddig marad kint, azt felelte Szirbik Imre polgármester: jövő hét végén a közlekedésrendészettel felülvizsgálják a szentesi korlátozásokat. A kihelyezésük óta feleslegessé vált táblákat pedig leszerelik.

Felújították, de még kint van az 50-es tábla a szegvári úton. Két hét múlva feloldhatják a sebességkorlátozást. A szerző felvétele
Felújították, de még kint van az 50-es tábla a szegvári úton. Két hét múlva feloldhatják a sebességkorlátozást.
A szerző felvétele

A program többi eleméről Szirbik Imre elmondta: a Nagyhegyszéli úton is megkezdődött az előkészítő munka. A tereprendezéssel már végeztek a szakemberek, jövő héten a villanyoszlopok áthelyezését is elkezdi az áramszolgáltató. Az útfelújításra kiírt közbeszerzés még ebben a hónapban lezárul, és júniusban már átadnák a munkaterületet a kivitelezőknek, akiknek augusztusra kell elkészülniük. Ott 900 méter hosszan szélesítik az úttestet, de úgy, hogy marad hely kerékpárútnak is. A Kossuth utcán a közműáthelyezések május derekára befejeződnek. A kerékpárút negyede szerkezetileg elkészült. A Kossuth utca aszfaltozását augusztusra időzítette a városvezetés, mondván, várhatóan akkor lesz a legkisebb forgalom. A tervek szerint csomóponttól csomópontig, szakaszosan zárják majd le, és újítják föl a főutcát.

Olvasóink írták

 • 3. ppsh41 2010. május 07. 09:31
  „Az IVS (integrált városfejlesztési stratégia) szerint az Új utca és a Mátyás u. össze lesz kötve.
  A szentes.hu oldalon, az IVS link alatt vannak a tervek, ami sokaknak tetszik, sokaknak meg nem...
  Az biztos, hogy én az Új utcában - ha tehetném - nem vennék lakást a leendő forgalom miatt.
  Viszont az Arany János utca végén lévő Kurca hídra nagyon kíváncsi vagyok!”
 • 2. Zsoldos 2010. május 05. 22:27
  „Az Új utcát kellene összekötni a Mátyás király utcával!
  Ezzel megoldódna a Kossuth utca tehermentesítése, nem kellene arra várni, hogy a Szentesiek menjenek el szabadságra. (Lehessen aszfaltozni)”
 • 1. CsImre 2010. május 05. 09:53
  „"hogy marad hely kerékpárútnak is."

  Használhatatlan biciklisgettó lesz, Szentes szégyene.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medencébe csalogatja a szentesi gyerekeket

Szentes - A Benedek Tibor név duplán jól cseng Szentesen: a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás… Tovább olvasom