Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Türelmet kérnek a szentesi csatornaépítők

Bonyodalmat okozott a szentesi Bercsényi utcában a csőtörés, amely azért következett be, mert a talaj szerkezete és a csapadékos időjárás miatt rázuhant az a földtömeg, amelyet a csatornaépítés során ástak ki. A Szentes-Víz Kft. kicserélte a régi vezetéket, a Hídépítő Rt. pedig a héten helyreállítja a terepet.
A héten helyreállítják a terepet a csatornaépítők a Bercsényi utcában. Fotó: Tésik Attila
Hömpölygött a víz a szentesi Bercsényi utcában még a járdán is, mert eltört a régi eternitcső. Mindez azon a szakaszon történt, ahol a csatornaépítők dolgoztak. A Szentes-Víz Kft. műszaki vezetője, Ikládi András lapunk érdeklődésére arról tájékoztatott: közel van a vízvezetékhez a csatorna, amelynek az árka nyitva maradt a csapadékos napok idején. Az esőzés következtében aztán megcsúszott a föld, s az törte el a vízvezetéket. A szakember úgy nyilatkozott: hasonló esetek tavaly ősszel is előfordultak, s akárcsak akkor, most is kicserélték pévécére az eltört csövet. Véleménye szerint a csapadékos időben talán nem ártott volna aládúcolni az ivóvízvezetéket, amelynél jóval mélyebben van a szennyvízcsatorna.

A Bercsényi utcában a fővárosi Hídépítő Rt. végzi a csatornázást. A szentesi munkákért felelős vezető, Lukács Zsolt lapunknak azt mondta: ezen a felsőpárti részen a talaj szerkezete „folyós homokos". A tavaly lefektetett gerincvezeték enyhén megsüllyedt, ez a minőségi vizsgálat során derült ki. Ezen a részen egyébként még nem adták át a csatornahálózatot. A fellelt hiba kijavítására ásták ki a Bercsényi utcában a már betemetett árkot. A létesítményvezető feltételezése szerint az elöregedett vízvezeték nem bírta a terhet. A Hídépítő szakemberei egyébként arra vártak, hogy kiszikkadjon a talaj, mert a hibát csak úgy tudják kijavítani. A héten már ők is helyreállítják a terepet.

A felsőpárti városrészben a csatornázási munkáknak kilencven százalékával végeztek eddig a kivitelezők. Lukács Zsolt azt is elmondta: március végére befejeződik a csatornázás, s akkor a lakosság nagy része már rákötheti ingatlanát a hálózatra. A szerződésben vállaltaknak megfelelően pedig áprilisban az útburkolatokat is helyreállítják a kivitelezők. A Hídépítő vezetői addig is kérik a lakosság türelmét, és arra biztatják a családokat, hogy problémájukat jelezzék a 63/560-123-as telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkoholról és drogról, bűnről és bűnhődésről

Az elmúlt években Csongrád megyében is előfordult, hogy különböző bűnszervezetek megpróbáltak… Tovább olvasom