Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ügyfélszolgálat működik novembertől

Cáfolta a nyugdíj-biztosítási igazgatóság országos és megyei illetékese azt a lapunk tudomására jutott információt, miszerint novembertől megszüntetik a szentesi egységüket, a munkatársakat pedig elbocsátják. Kiderült: ügyfélszolgálatot működtetnek hétköznapokon, s a szentesieknek nem kell Hódmezővásárhelyre utazniuk, hogy érdemi választ kapjanak kérdéseikre.
Fotó: Tésik Attila
Elterjedt a hír Szentesen, hogy novembertől bezárják az Ady Endre utcában lévő nyugdíj-biztosítási intézményt. Egyesek azt is tudni vélték: már fel is mondtak a dolgozóknak. Hallottunk olyan változatot is, hogy a helybelieknek Hódmezővásárhelyre kell majd utazniuk ügyeik elintézése érdekében. A találgatások tisztázására lapunk megkereste az Országos Nyugdíj-biztosítási Igazgatóságot, ahol megtudtuk: az országgyűlés, illetve a kormány döntései az ágazatot is arra kötelezik, hogy a működtetését ésszerűsítse és költségtakarékosabbá tegye. Ennek jegyében történik a szervezet regionális átalakítása 2007 januárjáig, és ez a változtatás valamennyi igazgatási szervüket érinti. Kiss Sándor főcsoportfőnök tájékoztatása szerint az előkészületek már megkezdődtek.
Hozzátette: az átszervezés során alapelvnek tekintik, hogy az átalakításnak az ügyfelek ne lássák a kárát, a jogszolgáltatást az eddig megszokott helyen vehessék igénybe a jövőben is. Ezért Szentesen, az Ady Endre utcában az eddigi úgynevezett kihelyezett szakegységüknél ügyfélszolgálatot fognak működtetni. Ott továbbra is intézhetik ügyeiket a biztosítottak és a nyugdíjasok. A főcsoportfőnök azt is közölte: a megyén, adott esetben majd a régión belül szervezhető úgy a munka, hogy bizonyos feladatok „az egyes szervezeti egységek között mozgathatók lesznek". Kiss Sándor úgy fogalmazott: Szentesen továbbra is lesz képviselete a szervezetüknek, ahol a munkatársaik mindent megtesznek majd az ottani lakosok ügyeinek rendezése érdekében.

A Csongrád Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság vezetője, Dudás Józsefné lapunk érdeklődésére elmondta: a megszokott rendben és helyen fogadják novembertől is a szentesieket, akik az ügyfélszolgálati irodában bejelenthetik igényüket. Az viszont tény: a határozatot az ügyükben Hódmezővásárhelyen hozzák majd meg, ám a lakosoknak azért nem kell oda utazniuk. A hónap elején ellenben néhány napig tényleg bezár a szentesi egység, hogy a számítógépes rendszert a szervezeti változásokhoz alakítsák. Dudásné is megerősítette: az ügyfelek semmit sem észlelnek majd az átszervezésből, hiszen a nyugdíjbiztosító ügyfélszolgálatánál egy-két felkészült munkatárs érdemben foglalkozik velük. A változás viszont a jelenlegi kilenc dolgozójuk közül néhánynak „érvágást" jelent: ketten nyugdíjba mennek, mások Vásárhelyen vagy Szegeden folytatják a munkát a nyugdíjbiztosítónál.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz költségvetésre készülnek Szentesen

Tegnap délután mégis csak egy alpolgármesterre tett javaslatot Szirbik Imre – eltérően korábbi… Tovább olvasom