Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Új buszjárat a Parkerdő otthonhoz

Szentes - Menetrend szerint közlekedő buszjáratot indított a Tisza Volán Zrt. a szentesi autóbusz-pályaudvar és a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon között. A társaság 2009-es menetrend-módosítása csak ennyiben érinti a Kurca-parti város helyi tömegközlekedését. A jegyárak 4 százalékkal drágultak.
Menetrend szerint közlekedő busz jár a szentesi autóbusz-pályaudvar, s a tavaly november 13-án átadott Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon között – ezt az egy változást hozta a Kurca-parti város helyi tömegközlekedésébe a Tisza Volán Zrt. közelmúltban elkészült új menetrendje. A távolsági autóbuszok esetében pedig csak menetidő-korrekció történt.

– Az új járat munkanapokon délelőtt 9 órakor indul a buszpályaudvarról, az idősek otthonától pedig délután 3-kor indul vissza. A menetidő 10 perc – mondta el lapunknak Mészáros Zoltán, a Tisza Volán Zrt. szentesi kirendeltség vezetője. – A járatot egyelőre kísérleti jelleggel üzemeltetjük, további sorsáról február 22-én hoz döntést a cégvezetés.

A távolsági járatok vonatkozásában Szentest csak a parádi járat indulási időpontja érinti, amely 5 perccel később gurul ki, így a sofőröknek van elég idejük a váltásra. A járatot egyébként ismét a szentesi kirendeltség üzemelteti. Kisebb változás még, hogy az eddig szünetelő buszjáratokat megszüntették, mivel azokra nem merült fel igény.

Az új buszmenetrend az otthon lakóit is érunti Fotó: Tésik Attila
Az új buszmenetrend az otthon lakóit is érunti
Fotó: Tésik Attila

Az utazási költség módosításánál figyelembe kellett venni a közlekedési minisztérium 2008 februári rendeletét, amelynek értelmében az eddigi vonalhosszakat és vonalszakaszhosszakat GPS-alapú technológiával újra fel kell mérni, és az így nyert pontos adatok alkalmazásával kell a jegy- és bérletárövezeteket megállapítani. A Tisza Volán Zrt. 6,9 százalékos drágulást javasolt a helyi tömegközlekedésben Szentes önkormányzatának, ezt azonban elutasította a képviselő-testület, és végül 4 százalékos emelésről szóló döntést hozott. Kiegészítve: amennyiben az üzemanyagár tartósan és jelentős mértékben megváltozik, a testület újra tárgyalja a kérdést. A határozatnak megfelelően január 1-jétől a Kurca-parti városban 155 forintért válthatunk jegyet a helyi közlekedésű járművekre, míg elővételben 135 forintért. Az összvonalas havi bérletért 3105, a félhavi bérletért 2095 forintot kell fizetni. A tanuló bérlet ára 940 forint.

Mészáros Zoltán elmondta, hétvégén és bizonyos napszakokban tapasztalt gyér utasforgalom miatt tervezik egy kisebb busz beállítását a helyi forgalomba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját ágyában fagyott meg

Szentes - Holtan találtak a Szentesi Rendőrkapitányság járőrei egy mozgásában korlátozott férfit… Tovább olvasom