Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Új elnök a díszmadártenyésztőknél

Mintegy 500 madarat láthatott a közönség a szentesi díszmadár kiállításon.
A díszmadártenyésztő szakkör 1972-es megalakulása óta országos hírre tett szert. Eddigi vezetője, Kotvics Varga Antal 41 évi munka után vonul vissza. Az új elnök véleménye szerint, ha ő nem vállalja el a szakkör vezetését, akkor valószínűleg megszűnne a nagy múltú szervezet.

Mintegy 500 madarat láthatott a közönség a szentesi díszmadár kiállításon.
Mintegy 500 madarat láthatott a közönség a szentesi díszmadár kiállításon.

Utolsó kiállítását szervezte meg a díszmadártenyésztők szakkörének vezetője. Kotvics Varga Antal 41 évvel ezelőtt került az akkor megalakult szakkör élére és azóta szinte minden évben megrendezték az őszi madárkiállítást. A legutóbbi bemutató megnyitóján azonban bejelentette lemondását. Mint lapunknak elmondta, belefáradt a sok munkába, a szervezésbe, amit jórészt egyedül végzett. A lemondás gondolata már érlelődött benne egy ideje, most eljött az idő a visszavonulásra. Utódja, Kovács Gábor számít az idősebb tagok segítségére, tanácsaira. A kunszentmártoni fiatalember 14 éves kora óta foglalkozik díszmadarakkal, de édesapja hatására már előtte tartott galambokat. - Tavaly január óta érlelődött a lehetőség a szakkör vezetésének átvételéről. Úgy láttam, ha én nem csinálom, akkor megszűnik ez a nagy múltú szervezet és elvesznek az eddigi eredmények – mondta lapunknak. Kovács Gábor ugyan nem szentesi, de tagja a helyi szakkörnek és sok madarászt ismer. - Jövőre tenyészszemlét is szeretnék szervezni, ahol a helyi tenyésztők is bemutathatnák a madaraikat – tette hozzá Kovács Gábor.

A díszmadártenyésztő szakkör kiállítására több településről, 24 tenyésztő hozta el madarait. Az érdeklődők a közel félezer szárnyas mellett, a nyugdíjas kézimunkaszakkör tagjainak alkotásait, érmegyűjtők anyagait és virágkiállítást láthattak a három nap során a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a sportcsarnok

Az intézmény átadása óta, azaz 17 éve nem csiszolták a sportcsarnok parkettáját. Tovább olvasom