Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Új igazgatójelölt Szentesen

Szentes - Bemutatták a szentesi Horváth Mihály Gimnázium igazgatójelöltjét tegnap délután előbb a pedagógusok képviselőinek, majd a sajtónak. A testület a szentesi H. Szabó Réka egy évre történő megbízásáról várhatóan augusztus 14-én, rendkívüli ülésen dönt.
Az előző vezető, a csongrádi Magyar Lászlóné kinevezését július 10-én visszavonta az intézményt fenntartó megyei közgyűlés.

A szentesi Boros-szakközépiskola tanári szobájában gyülekeztek tegnap délután 2 óra tájban a pedagógusok képviselői, akiket találkozóra hívtak a Fidesz helyi szervezetének vezetői. Halmai László választókerületi elnök megyei közgyűlésbeli társával, Kovács Jánossal érkezett, továbbá Kálmán Jánossal, a szentesi képviselő-testület jobboldali frakcióvezetőjével és egy hölggyel.

Stílszerűen 45 percig tartott a megbeszélés, amelynek végén a gimnázium pedagógusa, Tóth Tibor – aki Magyar Lászlónéval együtt pályázott előzőleg az igazgatói tisztségre – lapunk érdeklődésére elárulta: az iskola közalkalmazotti tanácsa és a szakszervezet korábban felvette a kapcsolatot a megyei önkormányzattal.

A szentesi H. Szabó Rékát megyei közgyűlés politikusai, köztük Halmai László mutatta be a sajtónak. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi H. Szabó Rékát megyei közgyűlés politikusai, köztük Halmai László
mutatta be a sajtónak. Fotó: Vidovics Ferenc

Megismerték egymás szempontjait. Tóth Tibor hozzátette: ők kérték, hogy találkozhassanak az igazgatójelölttel. Most bemutatták nekik, és a jelölt személyét tudomásul vették. Bedő Katalin, a gimnázium szakszervezeti titkára hozzátette: a törvény szerint, ha valakit megbíznak, akkor az érdekképviseleti szerveknek nincs véleményezési joguk. Tóth Tibor szerint „egy külsős ha bekerül egy tantestületbe, adhat új lendületet".

A megyei közgyűlés augusztus 14-én rendkívüli ülésen dönt az összevont intézmény igazgatójának megbízásáról. Halmai László sajtótájékoztatón is bemutatta jelöltjüket, a szentesi H. Szabó Rékát. Elmondása szerint olyan személyben gondolkodtak, aki „kívülről jön, szentesi, és kötődjön a Horváth Mihály Gimnáziumhoz". Több pedagógussal tárgyaltak, ám H. Szabó Rékát tartották a legalkalmasabbnak. Halmai hozzátette: a közalkalmazotti tanács kérésének tesznek eleget azzal, hogy nem pár hónapra, hanem egy évre bízzák meg az új vezetőt. A jelölt személye pedig garancia arra, hogy „menni fog a szekér". Annál is inkább, mivel a pedagógusok és ők is azt szeretnék, ha béke és nyugalom lenne az iskolában, és az intézmény „a régi fényében ragyogna".

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium szeptembertől régi fényében ragyoghat. Fotó: Karnok Csaba
A szentesi Horváth Mihály Gimnázium szeptembertől "régi fényében ragyoghat".
Fotó: Karnok Csaba

Keserű Imre tanította H. Szabó Rékát

H. Szabó Réka 1990-ben érettségizett a Horváth Mihály Gimnáziumban. A magyar–angol szakos pedagógus 11 éve dolgozik a csongrádi Sághy-szakközépiskolában, és mint mondta, nagyon szeret tanítani. Ha megbízzák a szentesi gimnázium és tagintézménye vezetésével, a diákok érdekeit nézi majd, és bízik a kollégáiban. Lapunk érdeklődésére, miszerint ő számít-e az elbocsátott drámatanár, Keserű Imre munkájára, azt válaszolta az igazgatójelölt: Keserűt ismeri, mert tanította őt. Ám személyi kérdésekre nem kívánt válaszolni.

Olvasóink írták

98 hozzászólás
 • 98. Méla Béla 2008. augusztus 15. 16:09
  „Jó lenne a mai Délvilág vonatkozó cikkét áthozni erre az oldalra, ha már a dolgok Szentes hangulatát befolyásolják.”
 • 97. tanár 2008. augusztus 15. 12:59
  „Kedves SDI!
  Látom, nem érti, nem baj.

  Kedves 96!
  1. Nem tudja, mi a baj a 90. sz. hozzászólással? Ön milyen szakos?
  2. Elvált lennék??? Kitől-mitől???

  Kedves Moderátor!
  Hogyan jelentkezhetünk be többen ugyanazon a néven?”
 • 96. tanár 2008. augusztus 15. 11:30
  „KEDVES bizonyos tiszteletet nem érdemlő tanár!
  Nem tudom mi baja a 90. diák írásával? Réka igen is jó kolléga nagyon diákszerető tanár, és kiváló családanya.
  Ezért kérem önt hogy inkább nézzen szét maga körül mert szereintem ön egy elvált tanár aki sértegeti a másikat!”
 • 95. SDI 2008. augusztus 15. 08:32
  „Tudom, ink, inkébb, méginkébb,...
  Kedves "tanár" nem tudom mit nem ért a "demokrácián".-Talán ön biciklibelsőben lakik?
  Kicsit megvilágítom.
  Hol beszélhetünk itt demokráciáról? Milyen szinten? Egyesek csak a jogaikat tudják ismerik és gyakorolják, mások csak a kötelességeiket.”
 • 94. tanár 2008. augusztus 14. 14:27
  „Kedves triatlonos, kifelejteni egy betűt, gépelési hibát véteni vagy egy központozás nélküli, alanyt, állítmányt nem tartalmazó, szinte értelmetlen hozzászólást leírni szerintem két nagyon különböző színvonal. Nem is HSZR-t cikiztem, inkébb a diákot. Ő megérdemli. Volt alkalmunk a témában már néhány nagyon értelmes, nagyon okos és nagyon érzékeny diák hozzászólását olvasnunuk a HMG-ből. Ők legyenek a mérce! Mint a 65. sz. hozzászólásomból is látszik, inkább szimpatizálok az új igazgatóval, mint nem.

  Kedves SDI, biztos, hogy az én hibám, de egyáltalán nem értem, mit akar mondani nekem, hogy jön ide a fene nagy demokrácia, pláne idézőjelben.

  Egyébként mindenkinek: inkább viccnek gondoltam a hozzászólásomat.”
 • 93. triatlonos 2008. augusztus 14. 09:58
  „Tisztelt Tanár!
  Sziveskedjen megnézni a 65. hsz-t, amiben Ön is kifelejtett egy betűt a megszólitott névből! Ön pedig tanár, és gondolom, hogy Ön a legjobb! Véleményem szerint a fórumban a jó szándék a legfontosabb - amiben a tanuló jobb -, szőrszál hasogatásban viszont Ön verhetetlen, viszont az új igazgató iránti bizalomában némi hiányosságot vélek felfedezni!”
 • 92. SDI 2008. augusztus 14. 08:27
  „91. tanár:

  És Ön? Kedves tanár, Ön eredményes a mai feltételrendszerben?
  Ebben a fene nagy "demokráciában"?”
 • 91. tanár 2008. augusztus 13. 19:18
  „"H. Szabó Réka ... magyar-angol szakos pedagógus 11 éve dolgozik a csongrádi Sághy-szakközépiskolában"

  90. diák 2008.08.12 17:21
  Igen Réka tanárnő!
  Nagyon szeretjük a Sághy-ba nagyon jó tanárnő!

  De - ahogy a mellékelt ábra mutatja - nem nagyon eredményes a magyar nyelv oktatásában.”
 • 90. diák 2008. augusztus 12. 17:21
  „Igen Réka tanárnő!
  Nagyon szeretjük a Sághy-ba nagyon jó tanárnő!”
 • 89. SDI 2008. augusztus 11. 15:35
  „Szerintem adjuk meg az esélyt.
  1 év múlva mondjunk véleményt.
  Itt még senk inem beszélt a gyerekekről a gyerekek érdekeiről...
  Nem az a fontos?”
 • 88. Méla Béla 2008. augusztus 11. 10:49
  „Elméláztam: ki adta oda Halmainak a közgé kulcsát ? Feri a fűtő ? Nem, Ő nyári szünetben nem fűt, meg egyébként is Ő nincs kulcspozícióban. Felötlött bennem, csak nem az igazgatónő van "úgy" a megyei önkormányzat fideszeseivel, hogy nekik aztán...?
  Igen, Ő a "sötét ló". Megosztotta és megfélemlítette saját tantestületét, elzárta őket a az önálló véleményalkotás lehetőségétől. Tóth Lacit ott járatta le, ahol tudta, saját iskolájának nyilvános rendezvényeitől a megyei közgyűlés testületéig.
  Ha Rékának valakitől tartania kell, az Ő.”
 • 87. Damien 2008. augusztus 10. 19:37
  „Teljes biztonsággal állítom, hogy Réka nem bukott meg az érettségin, ugyanis osztálytársa voltam! Na nem is volt kitűnő tanuló...de nem ez a lényeg!”
 • 86. ja, JA 2008. augusztus 10. 19:20
  „"...s rendezni végre közös dolgainkat,
  ez a mi munkánk; és nem is kevés."”
 • 85. Tudatlan 2008. augusztus 09. 22:50
  „telleg tudatlan írta:
  "tokmindegy, hogy Gyurcsany vagy Orban ul a fobarsonyszekben"

  Ajánlom a figyelmedbe egyik híres írónk sorait:
  "Az erős ember, az erős lélek is
  tönkremegy, ha gonosz:
  de ha az erős jó:
  akkor az övé az élet koronája."
  Remélem, hogy külföldön is tudod ki írta és kinek.”
 • 84. telleg tudatlan 2008. augusztus 09. 21:39
  „74-nek:

  ezt az elso mondatot azert atgondolnam:
  "A liberális szentesi balosoknak!"
  Edes draga luke babam: oke, hogy tudatlan vagy, de ezt nem muszaj am vilagga kurtolni is!

  Azert ugye senki nem gondolja komolyan, hogy egy igazgatovaltas miatt itt egymasnak esik a fel varos? Ebreszto, emberek: tokmindegy, hogy Gyurcsany vagy Orban ul a fobarsonyszekben, benneteket egyik sem fog megvaltani! Nem bennuk kene bizni, hanem sajat magatokban, amit pl azzal kezdhetnetek, ha ezeket a kicsinyes ugyeket meghagynatok azoknak, akik meg mindig nem nottek fol altalanos iskolai szintre sem, csak most a homokozobol megszokott rutint komoly politikanak akarjak feltuntetni.

  Ok nevetsegesek - de TI miert akartok midnenaron hozzajuk hasonlova valni???”
 • 83. cikkcakk 2008. augusztus 09. 21:00
  „80-nak!
  Sokáig, sokáig, sokáig gondolkoztam, de nem tudlak überelni!
  Köszönöm amit elmondtál!”
 • 82. megmutulhatjátok 2008. augusztus 09. 16:11
  „Kicsit fura, hogy Szentesen éppen azok elégedetlenkednek, akik eddig is balhéztak. Nem volt elég lezülleszteni az oktatásügyet, tanárokat, elküldeni, iskolákat bezárni...”
 • 81. .........yyy 2008. augusztus 09. 14:46
  „Anticom! Fogjatok vödröt, szivacsot, spaklit s takarítsátok el azt, amivel barátaitok az éjjel szétragasztva teliszemetelték a várost. A fityesz párturasításra teliszemetelte Szentest is, ti rendbehozatjátok. Még meg is becsülnénék érte benneteket. Megmutuhatjátok szentesiek vagy pártkatonák vagytok. akkor söprűre fel!”
 • 80. igényesxxxx 2008. augusztus 09. 13:08
  „Én a rákosi időkben még nem éltem. De úgy tanultam, akkor volt az, hogy csak a párthűség kellett, s jó volt vállalat igazgatónak, orvosnak ávósnak stb. Most egy bukott vasutas, egy állattenyésztő és egy bádogos mondja meg, ki legyen az igazgató. Csak az számít, megbízható, hű ember legyen.
  Én olyan váosban akarok élni, ahol az utcát felsöprik, a virágot gondozzák, a házakat rendbentartják, s a fakat nem kitörik, nem szeméttel teliszórják éjjel. Ez nem pártszín, hanem igényesség és emberi tisztesség kérdése. Most a narancsosok pártja nevez ki igazgatót és teliszemeteli a várost. Ez minden elvakulatlan embernek taszító.”
 • 79. ez igy van 2008. augusztus 09. 12:30
  „67 anticom
  BRAVO!!!
  Minden szavad igaz!”
98 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz nap múlva: Hungerit–Négy Mancs találkozó

Szentes - Pert indít a Hungerit a Négy Mancs nevű állatvédő szervezet ellen – ha nem sikerül megegyezésre jutniuk a cég és az állatvédők képviselőinek. Tovább olvasom