Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Új ígéret: 60 milliót ad a tárca légibázisra

Szentes - Hatvanmillió forinttal az egészségügyi minisztérium is hozzájárul a dél-alföldi légimentő-bázis megépítéséhez, fél év múlva szállhat fel az első helikopter Szentesről – ígérte tegnap Horváth Ágnes miniszter.
Sajtótájékoztatón jelentette be tegnap Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, hogy a tárca hatvanmillió forinttal járul hozzá a szentesi légimentő-bázis mihamarabbi megépítéséhez. A miniszter lapunk kérdésére azt válaszolta, amikor tavaly ősszel döntöttek a bázis megépítéséről, eredetileg tényleg uniós forrásból szerették volna megépíteni. „De mivel az uniós forrás lehívása hosszadalmas, a dél-alföldi régió viszont a légi mentés szempontjából nem kellően lefedett, úgy döntött a tárca, hogy az Országos Mentőszolgálatnak 60 millió forintot biztosítva hozzájárul a bázis mihamarabbi megépítéséhez" – közölte a miniszter.

Legközelebb fél év múlva szállhat innen föl a helikopter. Addig máshonnan érkezik a légi mentő Fotó: Tésik Attila
Legközelebb fél év múlva szállhat innen föl a helikopter. Addig máshonnan érkezik a légi mentő.  Fotó: Tésik Attila


Szirbik Imre is jelen volt a parlamentben tartott tájékoztatón. Lapunk kérésére így számolt: a bázis megépítéséhez 90 millió kell, a minisztérium 60 milliója mellett Szentes és a Csongrád megyei önkormányzat összesen 25 milliót ajánlott fel. Emellett több önkormányzatnál határoztak úgy a közelmúltban, hogy támogatják a mielőbbi megépítést. A Légimentő Kht. vezetője korábban a civil felajánlásokkal együtt már 55 milliónál tartott. Természetesen szerettük volna megkérdezni, ebből mennyi a konkretizálható összeg, de Túri Pétert tegnap nem tudtuk elérni.

Mivel van érvényes építési engedély, a két hónapos közbeszerzési eljárás után várhatóan három hónap alatt elkészül az új bázis. Ez azt jelenti, hogy az ősz folyamán már leszállhatnak az első helikopterek Szentesen – mondta Horváth Ágnes. Megkérdeztük, hogy addig az ideiglenes bázisok bármelyike a közeljövőben működik-e, azt felelte, „erről a szakma dönt".
Szirbik Imre polgármester lapunknak azt mondta: egyértelműen az önkormányzatok összefogása billentette ki az ügyet a holtpontról. Reméli, a dél-alföldiek minél hamarabb ugyanolyan szintű ellátást kapnak, mint az ország többi vidékén élők.

- A megyei önkormányzat egyértelműen döntött: a felajánlott 10 millió forintot végleg odaadja a légi bázisra, nagyon örülök annak, hogy most már a minisztérium is támogatja a beruházást – mondta Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke, akit a brüsszeli repülőtéren értünk el telefonon. Hozzátette: a közgyűlés előterjesztésében tényleg szerepelt egy olyan kitétel, hogy ha a tárca saját feladatának tekinti a bázis megépítését, és fedezi a teljes költséget, akkor a megye visszavárja a felajánlott pénzét. Nem így történt – de így is jó, a lényeg, hogy minél hamarabb épüljön meg a bázis.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. kis gyermekesanyuka 2008. április 21. 21:04
  „Kedves zakó az ilyen mocskos emberek végett lehet hogy elátkozott szentes mint te . Ha rajtad múlna lehet hogy már nem is létezne. Az ilyen ember jobb lenne ha egy lakatlan szigetre költözne ott csak ő lenne a közép pontba mert neked ez a lényeg. Nem vagyok rossz indulatú de remélem egyszer szükséged lessz szentesre és megkapod a méltó bánásmódot csak ezt kívánom neked”
 • 20. zakó 2008. április 21. 14:20
  „..egy fillért se adnék szentesnek,a meglévővel sem tudtak bánni,ez egy elátkozott régió!!!

  Hajrá Ágnes!”
 • 19. makói 2008. április 20. 21:39
  „Horváth Ágnesnek van még 15 napja, akkor a maraék összeg, nézzük csak 60-15 = 45 millió! Örüljetek, ha ennyit kaptok!”
 • 18. Gurulo 2008. április 18. 16:16
  „Újabb ígértek. Tele van velük a padlás! Ez is olyan lesz, mint a szentesi egyetem. Ismét folytatódik a sz@r@kodás és bénázás...”
 • 17. kis gyermekesanyuka 2008. április 17. 18:44
  „Kedves kolompár te lehet hogy a szobába szarsz és azzal melegítessz.Legalább is a hozzá szólásod arra utal . Lehet hogy a saját pénzük is benne van de szerintem te egy fityingell se járultál hozzá.Ha a bunkóság fájna te lennél az első aki helikopterrel szeretnél korházba jutni.”
 • 16. szentesi 2008. április 17. 06:55
  „140-nek
  Olvasnod kell és nem fogadnod,mert én leirtam,hogy hol lakom.
  Már lertam :mielőtt irsz,vagy megszólalsz GONDOKODJ.
  Budapestinek igaza van,a lefedett terület számodra nem érdekes,csak ne Szentesen legyen a bázis.Talán Románia egy részét szeretnéd lefedetni Magyarország helyett?”
 • 15. Budapesti 2008. április 17. 01:06
  „Kedves 140! Ennyi erővel Gyulán is lehetne! Az a lényeg, hogy nem vagy agyament.... Nézz rá a térképre! Mi van a lefedetlen terület közepén? Szentes!”
 • 14. 140 2008. április 16. 09:20
  „Lefogadom, Ti szentesiek vagytok, de én meg makói!

  Ezzel az erővel itt is lehetne a légibázis.”
 • 13. Marcsikaa 2008. április 15. 20:42
  „Drága KOLOMPÁR !

  Te összetévesztetted Szentest a te faluddal. Ha módom volna meghivnálak, hogy nézz nálam szét, hátha nem udvarra járok "szarni" és fával sem biztos, hogy fűtök, és a deritőbe sem folyik nálunk, amugy teljes mértékben a hozzászólásod a nevedet tükrözi.”
 • 12. KOLOMPÁR 2008. április 15. 15:54
  „jol megszoptátok szentesiek,saját pénzből-ha részben is-csak kibuliztátok,amit az álamnak kellett volna teljesen állni!

  Szarni,az udvarra jártok,fával fűtötök,a létek a deritőbe folyik,de lesz helikopteretek!Gratula!!!hehehe...”
 • 11. Szloboda 2008. április 15. 15:40
  „Szerintem kövessünk el rituálisan csoportos buzulást, majd akkor felfigyelnek ránk, és lehet, hogy belopjuk magunkat gyurcsány szivébe is! Ha meg nem, akkor volt egy rossz napunk!”
 • 10. szentesi 2008. április 15. 15:05
  „Kedves 140
  Mielőtt leirsz valamit,ha nehéz is GONDOKODJ.
  A betegeket a klinikára és máshova kell szállitani.
  nem pedig a klinákáról bárhova.
  Ugye milyen egyszerű,ha gondolkodsz és nem kötöszködsz.”
 • 9. soad 2008. április 15. 14:28
  „Kedves 140 a bázis lesz Szentesen, hogy elérjen mindenhova 15
  perc alatt.Vinni a beteget oda viszi ahova az állapota indokolja,a
  baleset helyszinéről.Akár Bp-re, Szegedre stb.Ezért vannak a korházi leszállók.A "libiket" korházi eszközökre kellene kicserélni
  jó a felvetés.pl lélegeztető gép Combinós Ildikónak is tetszene:-)).”
 • 8. Helyileg 2008. április 15. 13:11
  „Namost akkor hatvan vagy hetven? Egymás alatt két információ, melyik az igaz? Tíz milla ide vagy oda manapság csak az átlagnak sok, de mégis, a hülyítés idegesít, ha egyszer hatvanat írnak, tartsanak ki mellette, vagy mondják, bocs, tegnap nem figyeltünk!”
 • 7. kis gyermekesanyuka 2008. április 15. 12:30
  „Kedves 140 kis gondolkodás senkinek sem árt vannak falvak balahogy onnan is el kell jutni a betegeknek. Vagy nem,? TEHÁT AKKOR ITT KELL A HELIKOPTER LESZÁLLÓ. Hogy innen is el tudják a sürgős betegeket szálltani. Ne az utakon kelljen cammogni a mentőnek”
 • 6. 140 2008. április 15. 11:46
  „Azért arra kíváncsi lennék, hogy miért pont Szentes????
  Mikor szegeden van az összes kiemelt klinika, stb.
  Most akkor majd még Szentesről ide kell valahogy hozni a sérülteket(betegeket). Gondolom mentővel. Gondolom - közúton.
  Hát...........”
 • 5. szkeptikus 2008. április 15. 10:30
  „Ágnes megy, helikopter jön. A többi "liberálist" is valami értelmes dologra kellene cserélni!”
 • 4. Kolompár Rómeó 2008. április 15. 09:05
  „Kedves Ágnes!

  Önt kirúgták, jutalmul kapott 4millió forintot. Ennek a bérköltsége kb. 6millió forint.
  Ajánlja fel ezt az összeget, máris megvan a 10%. Mert Ön ugye az ország építéséért, fejlődéséért dolgozik és dolgozott eddig is, ahogy párttársai és kollégái.

  Köszönjük szépen előre is!”
 • 3. valkai 2008. április 15. 08:07
  „Sajnálom az önkormányzatokat,rengeteg pénzt vesztettek igy-és sok helyre megint nem jut ezért-hogy nem várták ki az uniós pénzeket.Sajnos,csak igy történt(het)előrelépés,hogy saját zsebből kellett állni a költségek nagy részét.”
 • 2. Kért Elek 2008. április 15. 07:10
  „Megint egy újabb igéret !!

  De egyszer már be is kéne tartani az igéreteket !!!!!!!!!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenmilliót ad a minisztérium a szentesi légibázisra

Szentes - 70 millió forintot ad az egészségügyi minisztérium a szentesi légibázis felépítéséhez -… Tovább olvasom