Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Új ruhát kap két szentesi épület

Szentes - Két éve már tervbe vették a szentesi Kossuth utca 8–10. sz. alatti ingatlanok felújítását, ám a munkálatok idén őszig várattak magukra. A késlekedés nem a városon múlt, hangoztatta a decemberi testületi ülésen Szirbik Imre polgármester.
– Tavaly nyújtottuk be a pályázatot, amelyet – általunk helytelennek ítélt pontozás miatt – első körben elutasítottak. Fellebbeztünk a döntés ellen, és idén sikert értünk el, ám az eredeti befejezési határidőt a csúszás ellenére sem módosította a Vidékfejlesztési Minisztérium – mondta a polgármester.

A város közel 40 millió forintot nyert a célra, amelyből felújítják és szigetelik a homlokzatot, valamint kicserélik a földszinti üzletportálok nyílászáróit. A pályázaton kívül folyik a két épület hátsó részeinek felújítása, üzlethelyiségek kialakítása és a cserepezés javítása. A melléképület nem szerepelt a pályázati anyagban, mert korábban oda képzelték el a napház néven emlegetett üvegépületet.

Az idő sürget, de már nem sokáig takarja állvány a Kossuth utcai épületeket. A szerző felvétele.
Az idő sürget, de már nem sokáig takarja állvány a Kossuth utcai épületeket.
A szerző felvétele.

– Az a pályázat nem nyert, így a Kossuth utca 8. és a Fridrich Fényírda közötti nyaktaggal kapcsolatban nem sürget az idő. Korábban szóba került, hogy esetleg lebontjuk a szárnyat, most már azonban nem vagyunk kényszerhelyzetben – tájékoztatott Szilvássy Árpádné, a műszaki osztály beruházási csoportvezetője.

Szentes a belvárosban milliárdos rehabilitációs programot kíván végrehajtani, amelybe a napokban záruló Kossuth utcai projekt is méltó helyet foglal el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosítást kért a szolgáltató cég

Módosítani kellett a Szentes Városi Szolgáltató Kft. idei üzleti tervét – derült ki a legutóbbi testületi ülésen. Tovább olvasom