Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Új szabályok a szentesi előkertekre

Szentes - Hiába számít közterületnek a ház és az út közötti sáv, a tulajdonosok azokat sajátjukként kezelik – ez az elmúlt években számos fórumon, ülésen, vitán elhangzott Szentesen.
Természetesen senki nem a szépítést, gondozást kifogásolja, inkább az ellen szoktak felszólalni, ha az előkertbe oda nem való, vagy valamilyen szempontból zavaró dolog került. Egy, a napokban tartott fórumon is szóba került a téma. A közigazgatási iroda hívta össze a rendezvényt, hogy a lakosokkal együtt beszéljék meg a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelettervezet. A közterület-felügyelet is előállt egy ötlettel. Foglalja a város helyi rendeletbe, hogy az úttesttől csak egy méternél távolabb lehessen bármilyen tereptárgyat, növényt elhelyezni, mondta Kóczán István vezető.

– Tudom, hogy a gazdák célja az előkert csinosítása, illetve az, hogy az autók ne tapossák le a füvet, de a jó szándék néha balesetveszélyes helyzetet teremt. A nagyra nőtt sövénytől nem látni a közlekedőket, a díszkövek, betontuskók összekarcolhatják az autókat, a sötétben áteshet rajtuk valaki. Egyelőre nem tudjuk az ilyesmit szankcionálni – közölte. Az egyméteres sávot azért is szabadon kellene hagyni, hogy vészhelyzetben ki tudjanak egymás elől térni az autók, közölte az iroda vezetője, Csányiné Bakró-Nagy Vera. Úgy tudjuk, a tervezet már a pénteki ülésen a képviselő-testület elé kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apa és fia: egy család, két polgármester

Fábiánsebestyénben Kós Györgyöt, Eperjesen Kós Györgyöt választotta a lakosság polgármesternek. Tovább olvasom