Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Új szárnyba költözik a szentesi sürgősségi

Szentes - Ma kezdik átköltöztetni a szentesi kórház sürgősségi osztályát a több száz millió forintból épült új szárnyba. A régi épületen belső átalakításokat hajtanak végre, a teljes tömb áprilisra újul meg, de a modern műszerpark csak nyáron érkezik meg.
A támogatói döntés után nem egész egy évvel elkészült a szentesi kórház sürgősségi tömbjének új szárnya, amit tegnap a városvezetésnek is bemutattak. A közel 500 négyzetméteres épület felhúzására, a régi sürgősségi részleg felújítására és műszerbeszerzésre összesen 479 millió forint uniós támogatást nyert az intézmény, amit 52 milliós önrésszel egészített ki a fenntartó Csongrád megyei önkormányzat. A területet a város ingyen adta a fejlesztéshez.

– Örömteli ez a pillanat a helyi egészségügyben dolgozók és a lakosság számára is – mondta az átadáson Baráth Lajos főigazgató, amit Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke azzal egészített ki, hogy ez a beruházás új fejezetet jelent a kórház életében, mert jobb és korszerűbb ellátás vár a térségben élőkre. A politikus hozzátette, az egy kapus rendszerben gyorsan a megfelelő ellátóhelyre kerülhet a beteg. Szűcs Lajos alpolgármester lapunknak azt emelte ki, hogy közös produkció eredménye ez a fejlesztés, amit számos felelősségteljes döntés előzött meg, előnyeit pedig nemcsak a megye, hanem a Tisza-zug lakossága is élvezheti majd.

A meghívott vendégeket Halász Oszkár, a sürgősségi osztály főorvosa vezette körbe. Elmondta, az új szárny kialakítása lehetővé teszi, hogy a súlyos betegeket elkülönítsék: egy 2, és egy egyágyas kórteremben helyezhetik el őket. Két vizsgáló, egy orvosi és egy főorvosi szoba mellett egy tágas váró is helyet kapott az új szárnyban. Az ideiglenes használatbavételi engedélyt megkapta az épület, így ma megkezdődhet az osztály átköltöztetése a régi tömbből. Várhatóan péntekig befejeződik a gépek, a műszerek és a műtőlámpák áttelepítése, addig átmeneti betegellátást vezetnek be.

A hét végétől már az új szárnyban fogadják a betegeket. A régi sürgősségi tömbben akkor kezdődhet meg a belső átalakítás, ami a tervek szerint április elejére fejeződik be. Akkortól működik egy egységként az egymásba nyitott két épület: az új szárnyból a régi épületbe viszik majd azokat, akiknek sebészeti ellátásra lesz szükségük, a belgyógyászati sürgősségi pedig a most átadott épületrészben lesz. A fejlesztés része még egy 140 milliós eszközbeszerzés: a modern műszerek várhatóan júliusban érkeznek meg Szentesre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a szentesi kórház új sürgősségi szárnya

Az új épület kialakítása a szentesi kórház sürgősségi ellátását javító, mintegy 530 milliós összköltségű program első eleme. Tovább olvasom