Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Új szentesi múzeumigazgató

Új igazgató irányítja a szentesi Koszta József Múzeumot. Béres Mária régészt határozatlan időre nevezte ki az intézmény élére a fenntartó megyei önkormányzat, amelynek kulturális alelnöke már be is iktatta hivatalába a direktort.
Új igazgató irányítja a szentesi Koszta József Múzeumot. Béres Mária régészt határozatlan időre nevezte ki az intézmény élére a fenntartó megyei önkormányzat, amelynek kulturális alelnöke már be is iktatta hivatalába a direktort. Az új vezetőt nyílt pályázaton választották ki, Béres Mária egyedül jelentkezett a múzeum irányítására. Előtte egy évig megbízott igazgató – Tóth István és Orbán Imre – vezette az intézményt.

Az új direktor lapunknak elmondta: a múzeum fennállása óta gyakorlat, hogy régész igazgatója van a Kosztának. Ennek pedig az az oka, hogy Európa-hírű régészeti gyűjteménnyel büszkélkedhet az intézmény. Az igazgató azt tartja az egyik legfontosabb feladatának, hogy a 300 ezer darabból álló múzeumi gyűjteményt rendezett formában megfelelő raktárakban helyezzék el. Tervei szerint szorosabbra fűzi a kapcsolatot a Szegedi Tudományegyetemmel, illetve a szentesi és a város környéki iskolákkal. Előbbi felé azért akar nyitni, mert szeretné, ha tudományos központ, kutatóbázis lenne a Koszta, az iskolásoknak pedig múzeumi órákat tartanának a jövőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak júliustól lesz fizetős parkolási rendszer Szentesen

Csak július elsejével vezetik be Szentesen a fizetős parkolási rendszert, ugyanis a budapesti cég… Tovább olvasom