Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 20°C | 33°C Még több cikk.

Újabb alpolgármestert választottak Fábiánban

Fábiánsebestyén - Lemondott egy tag, ezért megszűnt a szociális bizottság a fábiáni képviselő-testületben. A feladatra nem új tagot, inkább új alpolgármestert választottak az alig több mint kétezres lélekszámú településen: Dancs Ferencnét.
– Az érvényben lévő szervezeti és működési szabályzat értelmében lehetőségünk van arra, hogy legyen még egy alpolgármesterünk – hivatkozott Kós György, Fábiánsebestyén polgármestere a múlt heti testületi ülésen a néhány perccel korábban elfogadott új szabályzatra. Egy már eddig is volt: Varjas Béla. A módosításra többek között azért volt szükség, mert lemondott a szociális bizottság külső tagja. A falu vezetője azt javasolta: Tóth László és Szarka Aurél képviselő személyében már úgyis csak két tag maradt, ne válasszanak melléjük harmadikat, szűnjön meg inkább a bizottság, döntsön szociális kérdésekben – például, hogy ki kapjon tűzifát, segélyt – a teljes testület. Az ötlettel a két képviselő, illetve Szőke József és először Kun László sem értett egyet, bár utóbbi tag a szavazásnál végül a megszűnés mellett tette le a voksát, 4:3 arányban eldőlt a kérdés.

A szociális bizottság tehát nem működik tovább, az ilyen ügyekben azonban mégis elő kell valahogy készíteni a döntéseket. – Örülök a most lezajlott termékeny vitának, látszik, hogy a jóléti kérdések mindenkinek fontosak. Bízzuk tehát az ügyet egy szakemberre, a külső alpolgármesterre, a tisztet Dancs Ferencné töltse be – jelentette be egy napirendi ponttal később Kós György. A javaslatot a jelölt kérésére zárt ülésen tárgyalták, a döntés eredménye az volt, hogy havi bruttó 157 ezer forint díjazásért és 23 ezer forint költségtérítésért látja el a feladatot, szavazati joggal nem rendelkezik a testületben.

A falu most megválasztott új tisztségviselője az Erzsébet Otthon vezetője, a korábbi ciklusokban tagja volt a testületnek, idén is indult a választáson, de nem jutott be. Információink szerint a feladata az említetten kívül az lesz, hogy megvizsgálja, hogyan lehet a náluk már jól működő otthonhoz hasonlót létesíteni a szomszédos Eperjesen, valamint hogy eljussanak Fábiánsebestyénbe azok a segélyszállítmányok, amelyeket – erről korábban írtunk – állítólagos, a faluban zajló torzsalkodások miatt visszavontak az adományozók.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár: A szentesi kórház nem tartozik

Nincs tartozása a szentesi kórháznak – reagált Kalmár Mihály főigazgató arra az információra, amelyről lapunk a napokban adott hírt. Tovább olvasom