Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Újabb bankok nyílnak a szentesi főutcán

Szenetes - Két újabb pénzintézet nyit fiókot a szentesi belvárosban a meglévő négy közelében, egy pedig bővíti az üzletét. Szirbik Imre polgármester szerint ez a térség gazdasági erejét jelzi, másrészt pedig a lakosság eladósodásához is vezethet.
A szentesi Kossuth utca egy kisebb szakaszán négy pénzintézet működik. Az OTP, ezzel srégen szemben a Kereskedelmi és Hitelbank, ennek közelében a Raiffeisen, kicsit távolabb pedig az Erste. A Raiffeisen lapunk információja szerint bővíteni szándékozik az üzletét a szomszédos bolt egy részének igénybevételével. A Kossuth utca 8. szám alatt viszont már hetek óta építkeznek a kínai áruda helyén. A polgármesteri hivatal műszaki osztályán az UniCredit Bank kért engedélyt a mintegy 190 négyzetméter alapterületű fiók kialakítására. A Kossuth utca sarkán lévő Erste mellett, a megüresedett kereskedelmi egységnél is dolgoznak a szakiparosok. Értesülésünk szerint itt a CIB nyit majd pénzintézetet. Ha a két utóbbi is elkészül, akkor már hat bank fogadja az ügyfeleket a városközpontban.

Megkérdeztük Szirbik Imre polgármestert, mit jelez az újabb fiókok megjelenése. – A bankok oda mennek, ahol pénzt remélnek – mondta. Hozzátette, ez az árujuk: betéteket gyűjtenek, és hiteleket adnak. A város vezetője szerint a pénzintézetek úgy ítélték meg, hogy a térség gazdasági erejére lehet építeni. A hiteleket ugyanis elsősorban a cégek, a vállalkozások veszik igénybe. Ilyen szempontból ennyi bank is megél. Ugyanakkor az újabb fiókok megjelenése a lakosság eladósodásához is vezethet. Ez azért következhet be, mert a családok egy része kényszerből vesz fel hitelt tartozásai fedezésére, mások pedig „előrehozott" befektetésekre.

Olvasóink írták

 • 5. Zazito 2008. szeptember 05. 16:06
  „Én örülök a CIB Bank érkezésének,mert jobbnak,kiszámíthatóbbnak tartom az OTP-nél és a Raiffeisen-nél; mindkettőnek voltam ügyfele.”
 • 4. Vitalis 2008. szeptember 04. 23:41
  „Szerintem 6 az a négy Szenetesen”
 • 3. Lütyő 2008. szeptember 02. 13:03
  „Kevesebb munkahelyet, több bankot! Le vannak sz@rva!”
 • 2. catroot 2008. szeptember 02. 10:57
  „De hol van az a "Szenetes"?:)”
 • 1. majmegláttyuk 2008. szeptember 02. 01:37
  „És akkor még nincs a felsoroltak között a Szegvár és Vidéke, meg az Árpád-székházban működő sem, meg még mittudomén micsoda! De egyébként ez inkább jó, mert nem muszály hitelt felvenni, inkább a pénzmozgás miatt jönnek ezek ide, nem azért, mert olyan sokan fognak hitelt fölvenni tőlük, erre nem lehet építeni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben kerül szentesi földbe Koszta József

Szentes - Október derekára tervezik Koszta József festőművész újratemetését a szentesi Kálvária… Tovább olvasom