Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Újabb parkolók épülnek a szentesi belvárosban

A szentesi városközpont rekonstrukciójának keretében részben kiegyenesítik a Jövendő utcát, ahol újabb parkolóhelyek lesznek, és két játszóteret is építenek. A Nagy Ferenc utcában – a terveknek megfelelően – nem lehet majd várakozniuk az autósoknak, mert az a terület a sétálóké lesz.
Fotó: Vidovics Ferenc
Nagy a káosz egyelőre a szentesi városközpontban folyó korszerűsítési munkák miatt. Egyidejűleg dolgoznak ugyanis az építők a Szent Miklós téren és annak közelében, valamint teljes a zűrzavar a Nagy Ferenc utcában is. Mint arról már írtunk lapunkban, az utóbbi részt sétálóutcává alakítják majd, így ott nem parkolhatnak az autók. A polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, Czirok Jánosné elmondta: tartottak egy fórumot a minap a Nagy Ferenc utcai lakók és üzletek működtetőinek részvételével, ahol ismertették velük, hogy ott csak meghatározott időben szállíthatják az árut az üzletekbe, továbbá súlykorlátozást is bevezetnek a teherautóknál.

A sétáló utcától a Horváth Mihály utcán át egészen a Rákóczi utcáig rendezik a területet. Ebbe a részbe esik a Jövendő utca is, amelynek a kanyarulatát már kiegyenesítették, vagyis a Bocskai és a Klauzál utca közötti szakaszán új nyomvonal vezet. Ennek mindkét oldalán parkolóhelyeket is építenek, illetve korszerűsítenek. Ezek enyhítik majd a főutcai parkírozási nehézségeket. A rekonstrukció keretében valójában két új játszótér is épül. A Kossuth utca 8. szám mellettit ugyanis az építkezés miatt már korábban lebontották, és kicsit távolabb, a Fridrich-fényirda és a földhivatal mögötti részen állítják fel. A másik játszóparkot a terveknek megfelelően a Jövendő utca mentén alakítják ki. Sok sétány is lesz a városközpontban, és újabb zöldfelületekkel gyarapodik Szentes még az idén.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárna, mégis nyitva marad a derekegyházi patika

Az eladósodott Papp László visszaadta úgynevezett személyi jogát a gyógyszerészkamarának, miután a… Tovább olvasom