Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Újabb személyi változás a szentesi kórházban

Szalay László kapott megbízást az orvosigazgatói teendők ellátására a szentesi kórházban. A sebész mostanáig a kórházi szakszervezet vezetője volt.
Dr. Szalay Lászlót bízta meg az orvosigazgatói teendők ellátásával a szentesi kórház főigazgatója, dr. Várkonyi Katalin , miután a szakmai vezető testület ezt a javaslatát támogatta. Szalay doktor az általános sebészeti osztályon gyógyít, és egészen mostani megbízásáig vezette a kórházi dolgozók szakszervezetét. Kérdésünkre, mely szerint tulajdonít-e annak jelentőséget, hogy a jelenlegi helyzetben éppen őt, a szakszervezet vezetőjét kérték fel a tisztség betöltésére, Szalay doktor nemmel válaszolt. Hozzátette: azért mondott igent a felkérésére, mert segíteni szeretne a válságkezelésben. Megbízásával egy időben azonnal lemondott a szakszervezet vezetéséről, mert a két feladatot összeegyeztethetetlennek tartja.

A feladat embert próbáló, ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy a súlyos gazdasági nehézségekkel küzdő kórházban nemrég már kineveztek egy orvosigazgatót, dr. Német Antónia személyében. Közben munkaügyi pert nyert a kórházzal szemben Tóth Edit doktornő, őt is visszahelyezte pozíciójába a bíróság, de aztán tárgyalt a kórház új vezetésével, és megállapodtak, hogy kinevezett kolléganője lesz az orvosigazgató. Ám Német Antónia tíz nap után lemondott. Döntését elsősorban azzal indokolta, hogy a százhuszonkilenc álláshely megszüntetésével is együtt járó válságkezelő program végrehajtása túl nagy lelki teher lenne számára. Megbízásakor még nem volt teljesen ismert a megyei közgyűlés által elfogadott intézkedési terv.

Szalay László sebész főorvos már a teljes terv ismeretében döntötte el, hogy segíteni akar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas: Túlszárnyalni a 98-as eredményt

A kormány népszerűségvesztése nem lett volna elég, jó jelöltek is kellettek ahhoz, hogy két időközi… Tovább olvasom