Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Újraindítja a vágást a Hungerit januárban

Szentes - Január harmadik hetétől újraindítja a hizlalt liba és kacsa vágását a Hungerit, ezeknek a termékeknek más színű lesz a csomagolása és a felirata is – jelentette be a cég vezérigazgatója.

A Négy Mancs Alapítvány tegnap közleményben támadta a Hungeritet és vele együtt a magyar kormányt, hadüzenetnek minősítve, hogy hamarosan reklámkampány indul Németországban és Ausztriában a magyar baromfi népszerűsítésére.

Az MTI-hez és lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményében keményen támadta a magyar kormányt az ausztriai központú Négy Mancs Alapítvány. A fogalmazvány szerint „miután a magyar kormány átlátszó ürüggyel 2008 októberében megszakította a Négy Manccsal a hízottmáj-ipar lépcsőzetes leépítéséért tartott tárgyalásokat, most – a pénzügyi válság közepén – a magyar adófizetők pénzéből 15 millió forintos reklámkampánnyal késleltetnék annak végét". „A magyar adófizetőknek nem szabadna ezt a pénzkidobást tovább tétlenül nézniük." Az alapítvány szerint ezt a pénzt a szabadtartásos állattartás támogatására kellene fordítani, és nem „olyan állatkínzó termék" reklámozására, „aminek az előállítása Németországban és Ausztriában már évtizedek óta állatvédelmi okok miatt tiltott". Az alapítvány szerint a magyar kormány szó szerint hadat üzent nekik, és ennek is köszönhető, hogy a Négy Mancs munkatársait halálosan megfenyegették, egy gazda pedig fejszével támadt rájuk.

A Hungerit nem üzen hadat, csak újrakezdi a munkát. Fotó: Karnok Csaba
A Hungerit nem üzen hadat, csak újrakezdi a munkát.
Fotó: Karnok Csaba

Mint ismert, a kormány valóban félretett 15 millió forintot németországi és ausztriai reklámkampányra, mert a Négy Mancs akciói nyomán nemcsak a libamáj, de a többi magyar baromfitermék is eltűnt egyes német és osztrák áruházak polcairól.

A Négy Mancs megint leszedi a keresztvizet a szentesi baromfi-feldolgozóról is. „A Hungerit, ami szintén uszító kampányt folytat az állatvédelem ellen, nemsokára ismét el akarja indítani a hízottmáj-termelést. A 200 dolgozó állítólagos elbocsátása csak blöff volt" – így a közlemény, amelyet Faulmann Jürgen, az alapítvány nemzetközi programvezetője jegyez.

A Négy Mancs beszólt a magyar kormánynak. Fotó: Karnok Csaba
A Négy Mancs beszólt a magyar kormánynak.
Fotó: Karnok Csaba

– Tény, hogy január harmadik hetétől újraindítjuk a vágást – felelte kérdésünkre Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója. – Külön felirattal, más színű csomagolással látjuk el a hizlalt libából és kacsából készült termékeket, de nem a Négy Mancs, hanem a vásárló kedvéért. A 200 dolgozó elbocsátása sajnos nem volt blöff, ilyesmivel nem szokás viccelni. A mi cégünk pedig mindig tiszteletben tartotta az igazi állatvédők munkáját, ezt korábban is segítettük, ezután is milliókkal támogatjuk. Az állatvédelemre vonatkozó magyar törvényeket is mindig betartjuk. A Négy Mancs hazudott, amikor azt ígérte, leveszi a feketelistát, és ezt mégsem tette meg. Ezek után el lehet dönteni, hogy a tömés ügyében kinek hisz a vásárló: egy szakácsok irányította külföldi szervezetnek, vagy nemzetközi szinten elismert professzoroknak.

Olvasóink írták

  • 1. Power 2008. november 20. 11:52
    „A 200 dolgozó elküldése nem volt blöff, az állatvédőkre való hivatkozás meg csak ürügy volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

December 1.: minőségi ugrás a televíziózásban

Szentes - December 1-jén kezdik meg a digitális földfelszíni sugárzást Szentes vételkörzetében. Ez… Tovább olvasom