Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Ünnepelt a nagymágocsi kastélyotthon

Nagymágocs - Az időseket ünnepelték Nagymágocson. A vidám jelenetek mellett fontos bejelentés is elhangzott egy sokmilliós adományról.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Én a szívemet adtam neked – énekelték az LGT slágerét abban a műsorban, amelyet a nagymágocsi kastélyotthon lakói és gondozói állítottak össze az idősek napja alkalmából. A rendezvény hosszú múltra tekint vissza. Ilyenkor a lakók rokonai, ismerősei is ellátogathatnak az intézménybe, hogy együtt ünnepeljenek, és ismerkedjenek a bent zajló élettel.

– Több mint egy évtizede személyesen is figyelemmel kísérem az otthon életét. Tisztelettel, csodálattal nézem az itt folyó munkát, a dolgozók teljesítménye emberfeletti – fogalmazott tegnap Farkas Sándor. Fontosak az ilyen közös alkalmak, a kölcsönös kapcsolat, hiszen a családok válláról nagy terhet vesznek le az ilyen otthonok, adott hangot véleményének a honatya.

A jelenetek előadót és nézőt is örömmel töltöttek el. Fotó: Králik Emese
A jelenetek előadót és nézőt is örömmel töltöttek el.
Fotó: Králik Emese

Modernebb kellene

Időnként kérdések merülnek fel a kastélyotthon jövőjéről. Farkas Sándor erre azt mondta: egy modern intézmény, ahol nem kell lépcsőzni, megfelelőbb volna. Talán egyszer megérjük, fejezte ki reményét.

– Ezek az emberek hosszú életük során megtették, amit lehetett. A mi feladatunk most az, hogy méltó öregkort biztosítsunk nekik – jelentette ki Hortobágyi Gyula részlegvezető. Nyilvánosan számolt be arról a hírről, amelyről előző este értesült. Az otthon egy németországi jótékonysági felajánlásnak köszönhetően 80, a legszigorúbb uniós szabályoknak megfelelő ágyat kap ajándékba. A szállítást a Metalcom Zrt. oldja meg a jövő héten, az adomány értéke több millió forint, árulta el a cég képviseletében Bozóné Ágoston Mária.

Lakodalmi jelenet, török dúlás, vers, társastánc – hogy csak néhányat említsünk a számos műsorszám közül, amellyel az idősebb, illetve a fiatalabb, de ellátásra szoruló lakók készültek. A jelenetek változatos műfajban születtek ugyan, egy közös azonban volt bennük: az öröm, amellyel előadót és nézőt egyaránt eltöltöttek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nézők indították a filmeket

Szeptemberben betekintést nyerhetnek a nézők a mozigépész birodalmába a szentesi Őze Lajos Filmszínházban, működés közben látahtják a szalagos vetítőgépeket. Tovább olvasom