Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Útfejlesztések Derekegyházon

Derekegyház - Utak tervezésére és kerékpárút építésére nyert támogatást Derekegyház. A Nagymágocs közigazgatási határáig vezető bicikliút építését már meg is kezdte a kivitelező: a 3,6 kilométeres szakasz nyártól lesz járható.
A romániai Újszentessel közösen 333 ezer eurós támogatást nyert Derekegyház a két település közötti szállítási útvonalak fejlesztésére. A fenti összegből 27 ezer euró (7,5 millió forint) illeti meg a magyar települést. Összesen 3,1 kilométer hosszú úthálózat felújítását és építését készítik elő ebből a pénzből. Szabó István polgármester lapunknak elmondta, a települést átszelő főút és a Kórógy között hiányzik egy hosszabb szakasz, ami a Petőfi utca összekötésére szolgálna. Ezen a részen gazdasági területet alakítana ki az önkormányzat, illetve a volt gépműhely megközelítését, vagyis az oda vezető út megtervezését is ebből a forrásból oldják meg. Várhatóan a tervezőmunka nyárra lezárul, és akkor a kivitelezésre nyújthat be – szintén határon átnyúló – pályázatot a település.

Közben a hideg ellenére a kerékpárút folytatásának építése is megkezdődött a napokban. A település Szentes felőli határától a malomig már korábban megépült a bicikliút. 3,6 kilométer hosszú lesz az új szakasz, ebből 500 méter bel-, 3100 méter pedig külterületen épül.

Minderre 104 millió forint uniós támogatást nyert az önkormányzat, az összeget 11 milliós önerővel egészítik ki. A 2,6 méter széles aszfaltcsík Nagymágocs közigazgatási határáig ér majd el. A papteleki tanyákon körülbelül 60 ember él, számukra óriási segítséget jelent a biztonságos út. Idegenforgalmi szempontból is fontos a fejlesztés, hiszen kerékpárúton lehet majd megközelíteni a derekegyházi horgásztavakat és a hamarosan megnyíló vadasparkot. A kivitelezés tavasz végére fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött a 45-ösön

Két személygépkocsi ütközött a 45-ös főúton, Szentes és Kunszentmárton között szombat este. Tovább olvasom