Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Vadaspark épül Derekegyházon

Derekegyház - Vadaspark és csónakázótó épül Derekegyházán magánberuházásból. A 20 hektáros bekerített erdőben a hazánkban őshonos vadfajokat lehet majd megtekinteni ősztől.
A Dalerd Zrt. négy éve működő horgásztavai mellett újabb turisztikai attrakció körvonalazódik Derekegyházán: a Derekerdő Kft. vadasparkot és csónakázótavat épít a falu határában. Az összesen 34 mil- liós beruházáshoz 25 milliós támogatást nyert a LEADER Programban a vállalkozás. A munkálatok már megkezdődtek, a 20 hektáros erdőt teljesen körbekerítik, benne sétautakat alakítanak ki.

A tervek szerint a hazánkban őshonos vadfajok 40–50 egyede lesz látható ősztől, többek között gím- és dámszarvas, muflon, őz, vaddisznó, róka és borz. Lesz állatsimogató, és egy olyan vízzel elöntött terület, ahová vízi madarakat fognak telepíteni. A társaság jó kapcsolatot ápol a Szegedi Vadasparkkal, onnan kérnek majd szakmai segítséget, hogy a látogatók minél közelebbről vehessék szemügyre az állatokat. Október második felében nyitna a park, és jövő tavaszra költözne be az összes lakó.

Szabó András: a 20 hektáros erdőt teljesen körbekerítik, és sétautakat alakítanak ki. A szerző felvétele
Szabó András: a 20 hektáros erdőt teljesen körbekerítik, és sétautakat alakítanak ki.
A szerző felvétele

Nem messze onnan, a horgásztavak túloldalán egy 2,8 hektáros csónakázótó, mellé pedig egy íjászpálya épül. Ezeket nyáron már kipróbálhatják az érdeklődők. A De- rekerdő Kft. képviseletében Szabó András elmondta, olyan programkínálatot dolgoztak ki, amely egy család idősebb és fiatalabb tagjainak igényeit egyaránt kielégíti, ráadásul nem zavarják egymást, a természet csöndjét minden látogató élvezheti majd. – Abból indultunk ki, hogy a térségben élő gyerekeknek ne kelljen 100 kilométert utaz- niuk, hogy vadat láthassanak természetes környezetben – tette hozzá Szabó András, aki szerint az már nyereséggel érne fel, ha önfenntartóan tudna üzemelni az ökoturisztikai létesítmény.

Ökatlon

Különcködés helyett együtt kínálnak turisztikai és szabadidős szolgáltatásokat derekegyházi vállalkozások és az önkormányzat. Az Ökatlonra keresztelt program lényege, hogy a községben megforduló turisták mindegyike megtalálja a számára legkedvesebb kikapcsolódási lehetőséget. Horgászat, vadászat, tereplovaglás, korong- és futóvad-lövészet, íjászat, vízi- és gyalogtúra, valamint kastélylátogatás szerepel a kínálatban, amely év végétől kiegészül a vadasparkkal és a csónakázótóval is.

Olvasóink írták

 • 16. utazó81 2010. április 09. 22:15
  „Zongorista.
  Ma hallottam, hogy a megyei Tiszti Főorvos még talán februárban tájékoztatta a nagymágocsi képviselőket,hogy nagyon magas az ivóvíz arzéntartalma.A héten volt a Jobbiknak egy kampánya a faluban és pont a vízről beszéltek.Nem szeretem ezt a megoldást,hogy ettől tudom meg az mondta,de mivel az illetékesek közűl senki nem szólal meg nem tájékoztatják a lakosságot akkor az emberek egymástól tájékozódnak.
  Tehát ezen a fórumon az egyik képviselőnk próbálta védeni a mundér becsületét az ivóviz ügyében. Kissé leégette magát,mert kiderűlt Ő nem is tud erről a levélről.( akkor ki a manót képvisel ez a fószer?)
  Tehát március 1-től minden lakosnak napi 2 liter tasakos vagy palackozott vizet kellene kapnia.”
 • 15. zongorista 2010. április 09. 22:02
  „A VADASPARKNAK ÖRÜLÖK!
  REMÉLEM, SIKERÜL ÉS SOK LÁTOGATÓ IS LESZ!”
 • 14. zongorista 2010. április 09. 21:59
  „DEREKEGYHÁZI VAGYOK, SZÜLEIM OTT ÉLNEK-ROKONAIM, BARÁTAIM, KEDVES ISMERŐSEIM NAGYMÁGOCSON....
  VALAKI VÉGRE VILÁGOSITSON FEL, HONNAN LEHET MEGTUDNI KORREKTEN, HOGY HOL NEM JÓ AZ IVÓVÍZ!!!!!!
  ÉN A MÁGOCSI VIZET "ÍZŰ-VÍZ"-NEK HÍVOM ÉS SZERETEM!!!!KICSI GYEREKKOROM ÓTA...”
 • 13. laura1980 2010. április 07. 21:33
  „Ugye, állatbarát árak lesznek majd?:-)))))”
 • 12. kisscitrom 2010. április 07. 09:42
  „Pille:)”
 • 11. laura1980 2010. április 07. 02:58
  „De jó:-))) és még, hogy lesz állatsimiző is... szuppppiiiii:-)))))) várom, hogy kész legyen:-))))”
 • 10. baltazar 2010. április 06. 22:11
  „Műv.ház.”
 • 9. utazó81 2010. április 06. 22:02
  „baltazár!
  Hol lesz ez a lakossági fórum? A Szüleim Nagymágocson laknak és Ők nem tudnak róla.”
 • 8. flagg 2010. április 06. 20:31
  „Szuper!!!!! Nagyon jó hír!!”
 • 7. pillecukor 2010. április 06. 19:33
  „citrom, igen, szentes! ;-) 1év szegeden élés után újra! :-)”
 • 6. baltazar 2010. április 06. 18:51
  „Végre egy jó kezdeményezés. Bele is kell vágni, amíg igény van rá.
  -------------------
  Más: holnap (azaz 04.07.-én Nagymágocson 18 h-kor) Jobbikos lakossági fórumon az ivóvíz kérdése lesz terítéken.
  Hogy miért is fontos a téma:
  ------------------

  "Persze, most megvonhatjuk a vállunkat, hogy na és, arzénos a víz ... De az arzén nem jó, nagyon nem jó. Csak egy példa: Húsz százalékkal több tüdőrákos él Magyarország azon részein, ahol határérték feletti az arzén mértéke az ivóvízben.

  Az ÁNTSZ azonban márciustól nem fogja engedélyezni az arzénos ivóvíz felhasználását, így becslések szerint 1,5 millió ember marad ivóvíz nélkül. Ebben az esetben 2 liter víz jár üveges ellátás esetén ingyen, lajtos kocsi esetén pedig 5 liter.

  Hallott Ön erről az esti Híradóban?
  Olvasott Ön erről?
  Ettől hangos a sajtó?
  Nem?
  Hát nem érdekes ...? "”
 • 5. SSO 2010. április 06. 16:05
  „Veréb van, vaddisznó van, őz van, nyúl van, fácán van.. látom kerítés is már. Szórunk egy kis kavicsot az útra, és meg is van a vadaspark. Búcsúfiának meg hazaviszünk egy kis kullancsot.
  Remélem amúgy, hogy lesz belőle valami, tuti megyek nézelődni. Sok sikert kívánok!”
 • 4. kisscitrom 2010. április 06. 15:05
  „Pille szentes?:)”
 • 3. z927 2010. április 06. 14:42
  „A lehetőségek megvannak, már csak ki kell aknázni azokat. Ami persze nem egyszerű, de biztos vagyok benne, hogy a község vezetősége, és a fentebb említett vállalkozások mindent megtesznek ennek érdekében. Az tuti, hogy vannak adottságai a településnek.”
 • 2. pillecukor 2010. április 06. 14:35
  „Szerintem is! :-)”
 • 1. kisscitrom 2010. április 06. 14:04
  „:)Dejó:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönbe kerültek a padláson megbújt színesfém tolvajok

Az elkövetéstől számított 24 órán belül jogerős ítélet született Szentesen, a padláson megbújt színesfém tolvajok ügyében. Tovább olvasom