Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Vadászok és rendőrök nyomoznak Szentesen

Szentes - Szentes környékén együtt járőröznek a vadászok, horgászok és rendőrök. A nagymágocsi határban fatolvajokat fogtak éjjel, a szentesi tanyafeltörőket viszont egyelőre keresik a rendőrök.
A hideg beköszöntével egyre több fát lopnak a Szentes környéki erdőkből is. A napokban a nagymágocsi rendőrőrs munkatársai az esti órákban értek tetten három férfit. A húsz és harminc év közötti tolvajok a Dalerd Rt. kivágott farönkjei között válogattak éppen, amikor megérkeztek a hatóság képviselői – tájékoztatta lapunkat Terdik Tamás. A főhadnagy felhívta a figyelmet arra, hogy az őrizetlenül hagyott gazdasági épületek és tanyák szinte kínálják magukat a tolvajoknak. A szentesi Nagyhegyen hat tanyát törtek fel ismeretlen tettesek az elmúlt napokban, elvittek dunyhát, gázpalackot, szitát, fazekat, felpucolt libát, fagyasztott élelmet, bort és pálinkát. A tanyafosztogatókat egyelőre keresi a rendőrség, ahogyan azt a tolvajt is, aki a fábiánsebestyéni határból egy kocsiderék paprikát lopott.

A külterületek legjobb ismerői a vadászok és a horgászok. Velük járőrözik éjszaka a rendőrség. Az a helyismeret, mellyel a határt járó emberek rendelkeznek, elengedhetetlen a felderítésekhez. Az őket kísérő rendőröknek van joguk eljárni az elkövetőkkel szemben, ezért is célszerű a közös munka – mondta Balogh-Szabó Imre rendőrkapitány. A minap a Mentett réten, földutakon terepjáróval utazták be a környéket. A bűncselekmények nyoma egyértelműen jelezte a fatolvajok útját. Dér Sándor hivatásos vadász szerint ezen az őszön eddig több tíz mázsa fát vittek el a nagytőkei határból. Az itt élők a vadászoknak rendszeresen szóvá teszik, ha idegent látnak a környéken, ezzel segíthetik a nyomozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Működtetnék az önkormányzatok a Szentes-Orosháza vonalat

Szentes - Elvileg működtetnék a Szentes és Orosháza közötti vasútvonalat a térségi önkormányzatok, de erről csak a gazdasági számítások elvégzése után hajlandók tárgyalni a szaktárcával. Tovább olvasom