Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Vádlottak padjára ülhet az uzsorás kábítószer-termesztő

Nagymágocs – Zsarolt, uzsorázott és kábítószert termesztett egy férfi Nagymágocson.
Még tavaly július 4-én ütöttek rajta a Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói egy nagymágocsi tanyán, ahol jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le. J. Dániel két fóliasátorban 65 tő kendernövényt termesztett. A házkutatáson a rendőrök mintegy 3,5 kilogramm szárított, fogyasztásra előkészített marihuánát is találtak. A nyomozás adatai szerint a 32 éves fábiánsebestyéni fiatalember terve az volt, hogy kábítószer értékesítéséből tartja el magát, illetve abból törleszti adósságait. A szakértői vélemények alapján a tanyán lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma jelentős mennyiségnek minősül.

Vádlottak padjára ülhet az uzsorás kábítószer-termesztő. Fotó: CSMRFK (galéria)

Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
J. Dániel előzetes letartóztatását követően több sértett tett feljelentést a rendőrségen, akik arról számoltak be, hogy pénzt kértek kölcsön a terhelttől, aki azután jelentős kamatot számított fel. Volt olyan, aki 70 ezer forint után 800 ezer forintot fizetett vissza. A megalapozott gyanú szerint a 32 éves férfi a zsarolástól sem riadt vissza, hogy követelésének érvényt szerezzen. Egy barátját és annak autóját 300 ezer forintért szállította haza Hollandiából. De az évek alatt több mint egymillió forintot hajtott be rajta.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette kísérlete, uzsora bűncselekmény bűntette, zsarolás bűntette és önbíráskodás bűntette elkövetésével gyanúsította meg J. Dánielt. A nyomozást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal a Csongrád Megyei Főügyészségnek megküldték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véghajrában a szentesi útfelújítás

A lakók a zajra panaszkodnak, elegük van a felfordulásból. Most már tényleg látszik a fény az alagút végén, a héten végeznek a belvárosban a kivitelezők. Tovább olvasom