Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Vállalkozói falu épül Szentesen

Szentes - Megkezdődött a vállalkozói falu építése Szentesen: az ipari park északi zónájának infra-
strukturális fejlesztésére 375 millió forintot fordít az önkormányzat. Jövő tavaszig 100–150 új munkahely létesül a városban.
Pécs után az országban másodikként Szentesen épül olyan ipari parki övezet, ahová kifejezetten kis- és középvállalkozások települhetnek – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Szirbik Imre. A polgármester elmondta, azért döntöttek új terület fejlesztése mellett, mert kiderült: azok az egyhektáros telkek, amiket az ipari park déli részén alakítottak ki, nagyok voltak egyes vállalkozások számára. Az önkormányzat pályázott, és nyert 182 milliós támogatást, így összesen 375 millió forintot fordíthat a Szarvasi út mentén elterülő 12 hektáros ingatlan teljes közművesítésére és aszfaltutak építésére. A vállalkozói faluban 2000 négyzetméteres parcellákat kínálnak majd az érdeklődőknek, akik – a képviselő-testület döntése értelmében – nettó 6,5 euróért vásárolhatják meg a földdarab négyzetméterét. – Ennél jóval olcsóbban, vagy akár szinte ingyen területhez juthatnak azok, akik munkahelyteremtésre vállalkoznak. Az a cég például, amely 40 álláshelyet hoz létre, a kedvezmények miatt térítésmentesen kaphat egy 2000 négyzetméteres telket – tette hozzá Szirbik Imre.

A polgármester kitért arra is, hogy nemrég megállapodás született a város és három németországi tartomány között, hogy a Német–Magyar Kereskedelmi Kamara első helyen Szentest ajánlja majd a beruházások célpontjaként. Jelenleg 8,5 százalék az álláskeresők aránya Szentesen, ezt 6 százalék alá szeretnék szorítani. A vállalkozói faluba jövő tavasszal költözhetnek be az első cégek, de az ipari park déli részén már megkezdődtek a fejlesztések: négy társaság összesen 100–125 munkahelyet létesít a jövő év közepéig.

Olvasóink írták

 • 13. banánhéj 2010. június 25. 14:59
  „Megyei képviselők nem voltak a szórólapon, csak Gyurcsány, amint egymás kezét szorongatták.
  Polgármesterünk szó szerint ezt ígérte 2006-ban: "Képviselőként azért fogok lobbizni, hogy bekapcsolódjunk az országos gyorsforgalmi úthálózatba."
  Ha máshoz nem is, de a lobbizáshoz nagyon értettek.”
 • 12. studyfy 2010. június 21. 23:36
  „banánhéj, én arra emlékszem, hogy abban az időben tervbe volt véve, hogy a 9-es főútvonal megépül, valahol Mindszent magasságában megy át a Tiszán és ezzel is közelebb kerül Szentes az országos főútvonalakhoz. De hogy Szentesen keresztül menjen valamelyik főútvonal, arról sohasem volt szó. Abban igazad van, hogy a 9-es egyenlőre biztos nem fog megépülni, ehhez az összes Csongrád megyei képviselő lobbi munkája is kevés lenne.”
 • 11. banánhéj 2010. június 20. 17:33
  „10. hozzászólás studyfy 2010.06.20. 15:05
  2006-ban azt ígérte a polgármester, hogy majd országgyűlési képviselőként lobbizik és bekapcsolódunk az országos gyorsforgalmi úthálózatba. Igaz, azt nem mondta, hogy mikor.
  Ezért kérdezem, hogy ki az aki ezeket az ígéreteket beveszi?”
 • 10. studyfy 2010. június 20. 15:05
  „banánhéj, én csak a kérdésedre, a tényeket felsorolva válaszoltam politikai hovatartozástól függetlenül. Nincs szándékom egyik oldalt sem minősíteni, attól függetlenül hogy van véleményem mindkét oldal politikusairól és azok tetteiről.”
 • 9. banánhéj 2010. június 20. 08:44
  „8. hozzászólás studyfy 2010.06.19. 14:49
  Ki veszi ezt be? A 2008-as ígéretből mi valósult meg? 2010-ig nem készültek el.

  "Az önkormányzat a Dél-Alföldi Operatív Program egy pályázatán 182 millió forint támogatást nyert az ipari park infrastruktúrájának fejlesztésére, 2010-ig korszerűsítik és bővítik az úthálózatot, valamint kiépítik a telekhatárokig a víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-vezetékeket - tudatta a polgármester. Hozzátette: a beruházáshoz szükséges további forrást az önkormányzat biztosítja."

  Pécsett sokkal előbbre vannak, mint itt.”
 • 8. studyfy 2010. június 19. 14:49
  „banánhéj, megpróbálok válaszolni kérdésedre:
  - el kellett készíteni az Integrált Városfejlesztési tervet és stratégiát (ez több mint egyéves munka),
  - meg kellett várni míg a megfelelő EU-s pályázatot kiírják,
  - a pályázatot meg kell írni,
  - pályázaton eredmény hirdetés,
  - közbeszerzési eljárás lebonyolítása,
  - el lehet kezdeni a munkát.
  A végeredmény időzítését a pályázat kiírásának időpontja határozza meg, amihez nem sok köze van az önkormányzatnak. Hozzáteszem, hogy ezen a pályázaton fideszes vezetésű városok is nyertek, így aztán kénytelenek az önkormányzati választás előtt ők is "kampányolni".”
 • 7. banánhéj 2010. június 18. 18:46
  „"jövő tavaszig"... a "jövő év közepéig"
  Ki veszi ezt be? Miért nem a választásokig, vagy kevés volt rá 4 év? Mit csináltak eddig?”
 • 6. pillecukor 2010. június 18. 14:51
  „annyira kell, mint egy falat kenyér.”
 • 5. studyfy 2010. június 17. 23:27
  „gerbera, Vásárhelyen meg a fideszesek által lakott utcákat újítják fel? Ekkora hülyeséget régen hallottam.”
 • 4. nsada75 2010. június 17. 18:39
  „gerbera: Ekkora "ötletet már régen hallottam", kampány szagú egy olyan beruházás amelyik évek múlva teljesül. Na igen a választás meg ősszel lesz.”
 • 3. gerbera 2010. június 17. 13:55
  „És ha már kampány íze van az egész beruházásnak ,egy két szót érdemelne ,az utcák újra burkolása, több pici utcák útjait szépen rendbe teszik ,,de itt van a Rákóczi F utca ,olyan mint a croszpálya,közművesítések után egy-két éve legyalulták a kidudorodó részeket .Vagy azokat az utcákat teszik rendbe ahol az mszp szavazatokra biztos számíthatnak?????????????”
 • 2. gerbera 2010. június 17. 13:45
  „"A polgármester kitért arra is, hogy nemrég megállapodás született a város és három németországi tartomány között, hogy a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara első helyen Szentest ajánlja majd a beruházások célpontjaként."

  Szintén külföldieknek van esélyük vásárlásra,olcsó munkaerőre,helyiek nem rendelkeznek tőkével,nem tudják felvenni a versenyt.Ezek a külföldi beruházók is adózatlan tőkét kiviszik??????????Remélem nem.”
 • 1. niemand 2010. június 16. 20:58
  „A vállalkozóknak biztosan jó lenne, de fizetőképes vásárló közönség talán jobb lenne, választási mézes madzag kezd vastagodni, az átlag ember pedig mélyebbre.....Munkahely? Úgy legyen.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényképezőgép a településőr fegyvere

Derekegyház - Szilágyi József Derekegyház, és így a szentesi kistérség egyetlen településőre. Az 50… Tovább olvasom