Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Várhatóan 263 elsős lesz a következő tanévben Szentesen

Szentesen megtartották az általános iskolai beiratkozásokat. Három önkormányzati és kettő egyházi intézménybe írathatták be tanköteles korú gyermeküket a szülők.
A két egyházi iskolába összesen 107 (56 és 51) gyermeket írattak be. A Deák Ferenc Általános Iskolába 40-et, a Klauzál Gábor Általános Iskolába 42-t, a Koszta József Általános Iskolába 74-et írtak be.

Ezek a számok azt jelenthetik, hogy minden helyi alsó fokú oktatási intézményben 2-2 osztály indulhat szeptembertől, a Kosztában három. A tanulócsoportok végleges számát a fenntartó önkormányzat dönti el május havi ülésén.

Fő iránymutató a közoktatási törvény, amely rögzítette a létszámhatárokat: „átlaglétszám: 21 fő, maximális létszám: 26 fő". A helyi képviselők arról már döntöttek, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeket kettő illetve három főként kell számításba venni az osztályok szervezésénél.

Népességmozgalmi adatok alapján még ellenőrizni kell, hogy minden tankötelest elhelyeztek-e valamelyik iskolában. Továbbá még várhatóak további mozgások, akár elköltözés, vagy  a városba település.

Olvasóink írták

  • 1. anya5353 2012. április 18. 14:23
    „"A helyi képviselők arról már döntöttek, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeket kettő illetve három főként kell számításba venni az osztályok szervezésénél."

    EZT A TÖRVÉNY SZABÁLYOZZA.....nem a képviselők!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj fiatal festőművészeknek

Néhai Katona Kiss Ferenc, szentesi festőművész alapítványt hozott létre 40 éven aluli, fiatal festőművészek részére, abból a célból, hogy tehetségüket gondtalan körülmények között teljesíthessék ki. Tovább olvasom