Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Városi médiumok, felelős szerkesztők

A szentesi önkormányzat pályázatot ír majd ki a város írott és elektronikus médiumának szerkesztői állására, mert hosszú ideje megbízott vezetők irányítják a munkát. Szirbik Imre polgármester szerint rendezni kell a kérdést. A Civil Tv belső ügyeibe viszont nincs beleszólása a helyhatóságnak.
Elterjedt a hír Szentesen, hogy pályázatot írnak ki az önkormányzati médiumok szerkesztői állására.

Lapunk úgy értesült: a képviselő-testület jövő héten esedékes első munkaülésére már bekerül az előterjesztés. Ismeretes, hogy a városi hetilapnak, a Szentesi Életnek hosszú évek óta megbízott felelős szerkesztője van. Ugyanígy látja el feladatát a szintén helyhatósági
Civil TV: független fórum

Sokan azt gondolják a városban, hogy a Civil Tv is az önkormányzaté. Az elektronikus médium azonban független fórum, nem a város tulajdona. Más civil szervezetekhez hasonlóan azonban az önkormányzat a Civil Tv-nek is ad támogatást. A tévé működésébe és személyi kérdésekbe azonban nem szól, szólhat bele. 
tulajdonú elektronikus médium, a Rádió Szentes stúdióvezetője is. Az előző ciklusban többször megírtuk, hogy az önkormányzati testület ülésein a fideszes képviselők időről időre elmondták: írjanak ki pályázatot a helyi újság és a rádió szerkesztői állására. Az ellenzékiek szerint ugyanis a legitim vezetők felelőssé tehetők azért, hogy a költségvetési támogatás mellé minél nagyobb összegű saját bevételt is szerezzenek a médiumoknak.

Az ügyben megkérdeztük Szirbik Imrét. A polgármester közölte: mindkét médiumnál rendezni kell a státust. Ezzel együtt sem gondolja azt Szirbik, hogy a képviselő-testület megalakulását követő első vagy második ülésen már napirendre kellene venniük a kérdést.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mercédesz meglepte édesapját a képpel

Fontos emlék lesz Kuruczék számára a tegnapi babafotózás: kislányuk, Mercédesz a minap ünnepelte… Tovább olvasom