Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Vásári forgatag és ünnepi hangulat - 1,5 millióért vásároltak új fényfüzéreket

Szentes - Ebben az évben is megrendezi az önkormányzat a hagyományos karácsonyi vásárt a Szent Miklós téren. A szervezők szándéka, hogy ünnepi hangulatot teremtsenek és segítsenek az ajándékok vásárlásában.
Idén újdonság, hogy a főutca minden üzlete kap egy fenyőkoszorút, amit a bejáratára akaszthatnak ki. Mikulásra felállítják a város fenyőfáját is a Kossuth téren.

Évekig a Petőfi Szállóban kínálhatták portékáikat a kereskedők a karácsony előtti hetekben, majd a Kossuth tér adott helyet a vásárnak. Az utóbbi években a Szent Miklós térre telepített faházakban vásárolhattunk ajándékokat. Az idei vásár megnyitóját december 6-án, csütörtökön délután fél négykor tartják, amelyre szentesi mazsolás kaláccsal, forró kakaóval és meglepetés műsorral készülnek a szervezők. Az árusok többsége visszatérő vendég, akik saját termékeiket kínálják tíz faházban. Faragott fatárgyak, egyedi, kézműves ajándékok, szűcstermékek, régi és új könyvek, helyi kiadványok, játékok, csongrádi borok, különféle lekvárok, fenyőfák várják a vevőket. A vásáron különféle sültek, palacsinta, forralt bor, tea, sült gesztenye is kapható, valamint kedvező áron vásárolható primőr zöldség és alma is. A melegedést, pihenést és beszélgetést szolgálják a padok, melyeket egy vaskályha köré helyeztek el.


 A Szent Erzsébet-iskola hagyományteremtés szándékával városi adventi koszorút állít fel az Erzsébet téren, a Szentháromság szobor mellett. A fenyőfát egy helyi család ajánlotta fel, és az önkormányzat szállította el. Az adventi koszorú első gyertyáját Szirbik Imre polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő együtt gyújtja meg egy rövid ünnepség keretében december 1-jén, szombaton 18 órakor.
- A karácsonyi vásár intézményi összefogásnak köszönhető – mondta lapunknak Csányiné Bakró N. Vera, a polgármesteri hivatal közigazgatási osztályának vezetője. A városellátó intézmény az árusítóhelyeket adja, az óvodák és a gimnázium drámatagozatosai műsorral kedveskednek. A megnyitóra mazsolás kalácsot süt a Hunor Coop Zrt., a kakaót Kertész Péter készíti, a kínálásban a Boros szakközépiskola diákjai segítenek. A Bartha kertészeti szakiskola tanulói készítik azokat a fenyőkoszorúkat, amelyeket a főutca mintegy száz üzletének bejáratára helyeznek ki. A vásár minden napján nyugdíjas óvónők mesélnek a meseházban, december 20-án pedig közös éneklésre várnak mindenkit a Szent Miklós térre.

Garai Ferencné szervező elmondta, hogy délelőtt 10 és 11 óra között, valamint délután 3 és 4 óra között fogadják a gyerekeket, de a szülők is leülhetnek csemetéjükkel. Szeretnék, ha mások is bekapcsolódnának, így tűzoltót, rendőrt, önkormányzati képviselőt is felkérnek mesemondásra. A tavalyi évben próbálkoztak először közös énekléssel, amikor is egy kiválasztott dal szövegét kiosztják a helyszínen és bárki bekapcsolódhat az alkalmi kórusba. Idén szavazni is lehet majd a zeneszámra, amit december 20-án délután közösen elénekelnek.
A városi díszkivilágítás is készül. Az eddig megszokott ünnepi fényeken kívül új elemek is megjelennek a közterületen. Az önkormányzat pályázati forrásból mintegy másfél millió forintért vásárolt fényfüzéreket, amit a karácsonyi vásár nyitásáig szerelnek fel. A főtéren lakossági felajánlásból állhat ismét karácsonyfa. A több méter magas fenyőt jövő héten állítják fel a Kossuth téren.

Olvasóink írták

 • 4. daffy 2012. december 06. 21:44
  „Hát mindent megoldunk.Ehhez a képhez vajon,mit szól a munkavédelmi főfelügyelőség,se sisak,se kibiztosítás.2-nél több ember a létrán.:).No meg 1.5 misi,na nemá minden évben.Meglévő több éves lámpák kerülnek felszerelésre,ami már rég az önkormányzat tulajdonában van.Nem kellet,minden évben megvenni.Csak a javításukról kell(et volna) gondoskodni.De ez nem történt meg.A felszerelés kerülhet ennyibe?Akkor meg a leszerelés is megint 1.5 misi?Nem gyenge munka.............!!!!!!!!!!!”
 • 3. makospite 2012. december 05. 18:42
  „Vajon ki és milyen pénzből ír ki milliós pályázatot karácsonyi fényfüzérek vásárlására?”
 • 2. nie 2012. december 04. 19:55
  „1.5 millió- szép összeg a város is szépül tőle, gazdag város!!! külsőségre mindig jut.”
 • 1. nemjogasz 2012. december 04. 07:31
  „a munkavédelem mit szól ahhoz, hogy legalább 3-an vannak a létrán? és a legfelső ember hogy is volt biztosítva leesés ellen? a hatóság csak a kisembert tudja piszkálni, az önkormányzatot nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aradi vizet kap Eperjes is - 2,1 milliárd áthozni

Az aradi kutak vizével fogják keverni a hazaiakét, így csökkentik az arzén és a káros anyagok arányát a Csongrád megyei Eperjesen is. Tovább olvasom