Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Véghajrában a szentesi útfelújítás

Szentes - A lakók a zajra panaszkodnak, elegük van a felfordulásból. Most már tényleg látszik a fény az alagút végén, a héten végeznek a belvárosban a kivitelezők.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Most már igazán elfogyott a környéken élők türelme – panaszolta lapunknak egy Petőfi utcai lakos a belváros-rehabilitáció kapcsán Szentesen. A férfit, aki azt kérte, nevét ne írjuk le, az bosszantotta fel, hogy úgy tapasztalta: a legzajosabb munkákat éppen hétvégére szervezi a kivitelező cég, a betonbontástól, térkőfűrészeléstől és -csiszolástól lehetetlen pihenni, fél éve nem tudnak normálisan parkolni. A kivitelező Unibau-Épszer Kft. vezetője, Mazug Imre szerint a hétvégi munkálatokról jogszabály rendelkezik, ha zajjal jár, akkor is el kell végezniük. Szombaton 8, vasárnap 10 órakor foghatnak hozzá, ezt ők mindig betartják.

Novemberre kellett volna végezni a városközpont-rehabilitációnak azzal a szakaszával, amelyben a Petőfi, a Kossuth és az Ady Endre utca újul meg, ezt később januárra módosították, írtuk korábban. A befejezési határidővel és az utcák kialakításával kapcsolatban akadnak félreértések, magyarázta a városfejlesztési csoport pályázati referense, Labádi-Fébert Andrea. A kivitelezés megkezdését követően kérték a műszaki tartalom megváltoztatását, mert kiderült: az útalap szilárdsága és vastagsága nem teszi feltétlenül szükségessé a felbontást. – A módosításokat engedélyeztetni kellett, amely sajnos időigényes folyamat.
A jelenleg hatályos kivitelezői szerződés alapján a befejezési határidő május 30., de reményeik szerint április közepére forgalomba tudják helyezni az utakat – tudatta.

A műszaki átadást erre a hétre tervezik a belvárosban. Fotó: Králik Emese
A műszaki átadást erre a hétre tervezik a belvárosban. Fotó: Králik Emese

Bár hallani ezzel ellentétes híreket, a felújított útszakaszok az eredeti terveknek megfelelően egyirányúak lesznek. Az más kérdés – és ezt Mazug Imre is megerősítette –, hogy lehetővé teszik az úgynevezett elvi kétirányúsítást, azaz ha valamiért mégsem válik be a belvárosban az egyirányú közlekedés, egyszerűen visszaállíthatják a régi rendet. Ennek érdekében többek között most részlegesen visszabontják a körforgalomba csatlakozó úttorkolatok forgalomterelő szegélyeit. Úgy tudjuk: a felújított szakasz műszaki átadása a héten lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baltával követelték vissza a gyereket

Azzal hívták a rendőrséget a szentesi Magyari Imre utca lakói szombat este, hogy két család összeszólalkozott, botokkal és baltákkal fenyegetik egymást. Tovább olvasom