Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Veszélyes a hatágú kereszteződés Szentesen

Szentes - Számos testületi ülésen esett már szó arról a szentesi útkereszteződésről, amely a helyiek szerint az egyik legveszélyesebb a városban.
Öt utca találkozásáról van szó ott, az Arany János utcát egymással szemben szinte azonos ponton éri el két-két útfelület: a Klauzál, a Bocskai, a Nagygörgős és a Szűrszabó utca. A csomópont tehát hatágú, feladja a leckét a közlekedőknek. Nem véletlen, hogy a közelmúltban az egyik szentesi internetes hírportálon az olvasók szavazatai alapján ez a csomópont lett a második legproblémásabb hely a városban.

A csomópont feladja a leckét a közlekedőknek. Fotó: Králik Emese
A csomópont feladja a leckét a közlekedőknek. Fotó: Králik Emese

Az elmúlt időszakban többféle megoldási javaslatot lehetett hallani. Az LMP szentesi politikusa, Gurdon Lajos is elmondta az elképzeléseit. Többen megkeresték, főként a közeli óvodába és iskolába járó gyerekek szülei, akik kérték: keressen megoldást. A biztonság érdekében ő egy körforgalom kialakítását javasolja, véleménye szerint a belváros többi részén bevált ez a közlekedési mód. A feladattal az újonnan megalakult városvezetésnek kell majd foglalkoznia. Információink szerint egy betonelemekből álló mobil körforgalom bekerülési költsége nagyjából 6 millió forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ybl-ünnep Nagymágocson

Ybl Miklós, a neves építész születésének 200. évfordulója alkalmából az Ybl Egyesület műemlék-látogató túrákkal egybekötött programokat szervez szerte az országban. Tovább olvasom