Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Veszélyes a lépcső az agyvérzéses betegnek

A szentesi kórházban egyelőre nem sikerült megoldani, hogy a betegek gond nélkül közlekedhessenek a lépcsőkön. Az egyik hozzátartozó szerint lehetetlen helyzetben vannak az agyvérzésben szenvedő betegek.
Gulyás Ibolya édesanyját vitte el a megyei fenntartású szentesi kórház neurológiai osztályára. A hetvennégy esztendős asszony mozgásképtelen egy korábbi agyvérzés miatt. A beteget lánya rendszeresen ápolja otthonában, ám egy rövid időre kórházi kezelésre szorult. Az idős asszony nem tud járni, ezért amikor a minap hazamehetett, kézben vitték le az osztályról a lépcsőn.

– Az ápolók és az orvosok mindent megtesznek a betegekért, de elfogadhatatlan, hogy ilyen körülmények között kelljen dolgozniuk – fogalmazott Gulyás Ibolya. A stroke-ban szenvedők egyébként is nehezen mozognak, ezért a lépcsőn való közlekedés valóságos veszélyforrás lehet számukra.

– A szentesi kórház területén az osztályok legnagyobb részét át kellene alakítani ebből a szempontból – nyilatkozta Fenyves Ernő. A megbízott főigazgató hozzátette: az akadálymentesítés például a sebészeten sem megoldott, a kórház több pontján nehéz körülmények között szállítják a betegeket. Természetesen szükség volna minden szinten arra, hogy a mozgáskorlátozottak számára hozzáférhetővé tegyék a mosdót, a mellékhelyiségeket. Jogszabály kötelezi ugyanis a közintézményeket az akadálymentésítésre, amelynek 2010 a végső határideje. Fenyves úgy tudja, hogy a témában felelős megyei önkormányzat érdemben még nem foglalkozott ezzel az üggyel. A fejlesztésnek megyei költségvetésből kell megvalósulnia, a főigazgató becslése szerint több tízmillió forintba kerül majd a felvonók, rámpák építése a kórház teljes területén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első fokon pert nyert Tóth Edit, a szentesi kórház orvosa

Első fokon igazat adott a munkaügyi bíróság Tóth Editnek. A szentesi kórház orvosa beperelte Fenyves… Tovább olvasom