Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Veszélyes járdasziget Szentesen

Szentes - Panaszkodnak a gépjármű vezetők a Csongrádi úti ABC-nél megépített járdasziget miatt. Szerintük nehezen lehet kikerülni.
Szentesen, a Csongrádi úti ABC-nél található járdaszigetet a forgalom lassítása miatt építették, hogy kevesebb legyen a baleset. A gépjármű vezetők viszont arról panaszkodnak, hogy éppen a "kikerülhetetlen" járdasziget miatt vált balesetveszélyessé az érintett útszakasz. Ön szerint lassítsunk vagy bontsunk?

Veszélyes járdasziget Szentesen.
Veszélyes járdasziget Szentesen.


 

Olvasóink írták

 • 12. louise 2012. február 05. 11:11
  „lámpát kell tenni, amit a gyalogos vált át. egyébként oda ültetném, aki kitalálta, had élvezze a veszélyt :D”
 • 11. medvejanos 2012. február 02. 14:46
  „Totti7 még a forgalmi vizsga előtt, rutinon oktatják a kézifékes indulást, ha nem megy tovább kellett volna maradnod gyakorolni!
  Egyetlen egy dologban lehet igazad, hogy teherkocsival (7,5 tonna felettieknél) nem épp biztonságos a megközelítés, de ők meg kerülhetnek egy kisebbet és a probléma megoldva.

  A gyalogos átkelő helyet amúgy is figyelmesen körültekintve kell megközelíteni.”
 • 10. csillogás 2012. február 02. 08:41
  „9, szerintem nem egy útkereszteződésről beszélünk. Milyen kézifékes elindulás? Ne viccelj már kérlek, mind diesel, mind benzines autóval 1es fokozatban, kézifék nélkül el lehet indulni. Évek óta járok itt. Leírtam az esetet, igen, veszélyben voltak a gyalogosok.
  Maradjunk annyiban, hogy aki itt 1esből 2esbe "kisodródni" csak annak sikerül, aki nem tud vezetni. :)”
 • 9. Totti07 2012. február 01. 21:00
  „Látom sokan nem közlekednek ennél a KERESZTEZŐDÉSNÉL a hozzászólok közül!!! Mondjuk a képről sok nem derül ki miért veszélyes. Nagy forgalmú út ötös elágazással , és a bekötő utak elég meredekek ( kézifékes elindulást igényel)
  A járda sziget megnehezíti a személy autók biztonságos befordulását, teherautóval lehetetlen befordulni! Gyalogosok védelmére épült de ők eddig se voltak veszélyben, de az autósok most már abba vannak!
  BONTSANAK !!! Vagy lámpát ide.”
 • 8. balihoho 2012. február 01. 17:29
  „Ha szabályosan, és nem nagy sebességgel kanyarodik az autós, a sziget semmi veszélyt nem jelent. Viszont gyakran látom, hogy a túlzott sebességgel végre hajtott kanyarodás során az autós, a kisodródás elkerülése érdekében, levágja a kanyar ívét, ezzel veszélyessé teszi a manővert.”
 • 7. csillogás 2012. február 01. 17:12
  „el nem tudom képzelni, azt a táblát hogy lehetett kiütni. szemüveg?”
 • 6. medvejanos 2012. február 01. 16:55
  „a vakok tegyék le a kocsit, esetleg harmincas tábla ki a kedvükért, na meg ott a helye a trafinak az majd megoldja a problémát :D”
 • 5. csillogás 2012. február 01. 15:10
  „Nekem nincs vele problémám, minden oldalról abszolút nem akadályoz sohasem. A közelben lakom, naponta járok arra. Autóval. Amíg várandós voltam, addig gyalog baktattam, szépen, lassan, komótosan, ... a gyalogátkelő helyen életveszélyes átmenni azóta is. Na az az, amit gond, nem a járdasziget. Alapból oda rakni egy 50es táblát, amikor ott a gyalogos átjárás úgy biztosított, hogy sokan beszállnak még a tábla ellenére is 70el. Volt olyan, hogy megálltam a járdasziget közepén, mert tudtam, hogy nem áll meg az autó, pedig szándékomban állt volna átmenni. Én megállok minden gyalogátkelő hely előtt. De roppant mód idegesít, amikor a Petőfi utca-Kossuth u. körforgalomnál a GYALOGÁTKELŐ helyen a kétkerekűsök kellő körültekintés nélkül átmennek, nem győzök megállni. A kellő körültekintés alatt érteném a fej óvatos elcsavarását és a head-set kivételét a fülből. Ez vonatkozik a Központi abc előtt körforgásra is.. :)”
 • 4. toxi-2 2012. február 01. 14:41
  „Azt nem lehetne, hogy az első tíz panaszkodót újra vizsgáztatni, és ha legalább 5 átmegy, akkor a járdasziget a veszélyes, ha nem, akkor ők tízen????”
 • 3. vuk 2012. február 01. 11:14
  „1. atomboy 2012.02.01. 10:21
  de ha mar nem fek, akkor kormany :)”
 • 2. Lombos_Tuja 2012. február 01. 10:31
  „A járdasziget általában passzív jószág - biztos, hogy ez itt a képen veszélyes? Nem lehet, hogy inkább az autósok egy része veszélyes, és a sziget éppen azért épült, hogy őket lassításra bírja? Elvégre a gyalogátkelőn a gyalogosnak elsőbbsége van, azt úgy kell megközelíteni, hogy szükség esetén a gyalogost észlelve meg tudjunk állni, és az elsőbbséget meg tudjuk adni neki. Sőt, így még viszonylag védetten meg is állhat középen, ha nem adják meg neki az elsőbbséget. Ezért hívják gyalogosvédő szigetnek.”
 • 1. atomboy 2012. február 01. 10:21
  „Van egy hasznos talalmany a kocsikban: fek. Mint ahogy a cikk irja, a jardasziget celja a lassitas. Nem ez az objektum balesetveszelyes, hanem azok, akik figyelmetlenul vezetnek. Bontas helyett inkabb a jogositvanyok bevonasat javasolom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotókiállítást rendez az Árnyékfogó

A derecskei Árnyékfogó fotográfiai alkotócsoport február 6-án, 18 órától 10 éves jubileumi fotókiállítást rendez a szentesi Galéria kávéházban. Tovább olvasom