Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Veszélyes szlalompálya kátyúkkal

Veszélyes szlalompálya kátyúkkal
Alig győzik kerülgetni az autósok a kátyúkat a Fábiánsebestyén és a békési megyehatár közti 12 kilométeres szakaszon. A Közút azt ígéri, hamarosan felújítják az útburkolatot. Egyelőre nem tudni mikor.
– Ez már nem is út, hanem csapda! Katasztrófa, amilyen állapotban van – mondta Dombi Imre. A buszsofőrként dolgozó férfi elmondta, hiába kátyúznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a Fábiánsebestyéntől Békés megye irányába tartó úton, a hibák pár nap múlva előjönnek újabbakkal együtt. – Ez tönkreteszi a felnit, a gumit és a futóművet is. Kikerülni sem lehet a kátyúkat, annyi van belőlük. A férfi édesanyja az út mellett lakik.

– Mostanában rengeteg kamion halad el erre. Amikor belemennek a kátyúba, anyukám házának ablakai megremegnek, még a poharak is összekoccannak a szekrényben. Borzasztó. Megváltás, amikor Fábiánsebestyénnél rámegyünk a tavaly felújított szakaszra. Itt is új burkolatra lenne szükség – mondta Dombi Imre.
Veszélyes szlalompálya kátyúkkal. Fotó: Kovács Erika  - GALÉRIA
Majoros Tibor hetente többször biciklizik az úton.

– Esőben a legrosszabb. Olyankor nem látni a kátyút. Volt már, hogy majdnem elestem, amikor véletlenül belehajtottam egy lyukba. Defektem is volt már kátyú miatt. A legrosszabb szakasz a kiserdőnél van, a sertéskombinátnál. Ott egymást érik az úthibák.

Az eperjesi Darabos Ferenc egy kölcsönkapott elektromos biciklivel kerülgette tegnap a kátyúkat. – Én már nagyjából ismerem a helyüket, bár mindig ér meglepetés! Attól félek, az úthibák miatt egyszer még baleset is lesz. Ha valaki nagyobb sebességgel hajt bele, megdobhatja az árok felé, még rosszabb esetben a túloldalra, amiből frontális ütközés is lehet. Nagyon szeretnénk, ha végre felújítanák!
Az érintett útszakasz állapota valóban nagyon leromlott
– ismerte el Marczin Bence, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. – Munkatársaink folyamatosan ellenőrzik, és a balesetveszélyes úthibákat kijavítják. A bejelentéstől függetlenül, január 18-án is végeztek hidegaszfaltos technológiával kátyúzási munkákat, de csak a burkolat felújítása hozhat valódi javulást. A kommunikációs vezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy felújítják az útszakaszt. Már a közbeszerzési eljárás is lezajlott. A szerződést még januárban megkötik a nyertes vállalkozóval, de csak akkor lép hatályba, ha meglesz a felújítás forrása, amit a tervek szerint az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból biztosítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezítláb indult a szomszéd házát oltani

Mezítláb indult a szomszéd házát oltani
Azonnal szomszédai segítségére sietett a 76 éves szegvári Pataki Imre, amikor Martonék háza kigyulladt hétfő este. Tovább olvasom