Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Világháborús aknát találtak és robbantottak Szentesen

Szentes - Árokásás közben második világháborús aknát találtak szombaton a szentesi belvárosban. A tűzszerészek még aznap hatástalanították a töltetet.
Szentes belvárosában közvetlenül egy lakóház mellett találtak rá szombaton a második világháborús szárnyasaknára – alig fél méterrel a földfelszín alatt. A Klauzál utcán gázvezeték felújítását végzik, árokásás közben akadt a markolóba az akna. A gép kezelője, Miklós Attila munkatársunknak azt mondta, azonnal felismerte a szerkezetet, mert volt katona: az aknát a markolóból szépen óvatosan visszatette az árokba. A környéket a rendőrség biztosította, senkit nem engedtek a helyszín közelébe.

Rendőrök biztosították a helyszínt a szentesi belvárosban a tűzszerészek kiérkezéséig. Fotó: Blahó Gabriella
Rendőrök biztosították a helyszínt a szentesi belvárosban a tűzszerészek kiérkezéséig. Fotó: Blahó Gabriella

A kispiacon árusító idősek egyike, a 85 éves Sándor Lászlóné úgy emlékezett, hogy 1944-ben a szovjetek átvonultak Szentesen, ütközet azonban csak a csongrádi hídnál volt, ezért is érthetetlen, hogyan kerülhetett a belvárosba az akna. Az arra járók aggodalommal tekintgettek az árok felé. A tűzszerészek Budapestről két óra alatt érkeztek meg. A 25 centiméter hosszú, 6-8 centiméter átmérőjű szárnyas szerkezetet – mely egyébként működőképes volt – a honvédséggel közösen a várostól északra eső lődomboknál robbantották fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második világháborús aknát találtak Szentesen

Szentes - A szentesi laktanya egyik külső lőterén hamarosan megsemmisítik azt az aknavető gránátot,… Tovább olvasom