Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Világsztár Szentesen

Szentes - Világsztár érkezik Szentesre március végén a hangversenyközpontba, amelynek vezetője, Kertész Ákos úgy fogalmazott: ilyen fajsúlyú koncert még nem volt náluk.
A Djabe zenekar sztárvendéggel, Steve Hackett-tel lép fel a Kurca-parti városban március 30-án.

Steve Hackett (jobbról a harmadik) lesz a Djabe zenekar sztárvendége. Fotó: DM/DV
Steve Hackett (jobbról a harmadik) lesz a Djabe zenekar sztárvendége.
Fotó: DM/DV

– A világhírű brit zenész a Genesis progresszív korszakának meghatározó gitárosa volt, Phil Collinsszal és Peter Gabriellel játszott együtt a zenekarban. Néhány éve hozta össze a sors a magyar, fúziós dzsesszt művelő Djabe zenekarral – részletezte Kertész Ákos.

– Aktív zenész vagyok, itthon és külföldön is játszom. Égerházi Attila, a Djabe vezetője egyúttal annak a lemezkiadónak a vezetője, ahol megjelent egy albumunk, így régi szakmai kapcsolatban állok vele. A hangversenyközpontban rendszeresen szervezek koncerteket, amelyek kivétel nélkül színvonalas rendezvények, de ilyen fajsúlyú eddig még nem volt. Nagy öröm volt számomra, hogy egy világsztárt sikerült megnyerni. A hely atmoszférája miatt biztos vagyok abban, hogy a hangulat egyedülálló lesz.

Kertész Ákos elmondta: a koncert iránt óriási az érdeklődés. Azok, akik a kedvező árú VIP-jegyet vásárolják meg, személyesen is találkozhatnak a zenésszel. A színvonalas, minőségi koncerteknek köszönhetően a hangversenyközpont neve egyre ismertebb nemcsak a szűkebb régióban, hanem az egész országban, tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 6. zongorista 2012. február 28. 08:43
  „Tisztelt Felhőfejes!
  Legyen meg a TE akaratod!:
  Én 10 évig abban az intézményben tanultam, több neves művésztanárnál is, mostanában pedig visszajárok még messziről is az ott szervezett színvonalasabbnál színvonalasabb hangversenyekre, koncertekre, ahová a gyermekeimet is viszem. Ők is tanulnak zenét!
  Azt hiszem elég hiteles, ha én azt mondom (és szerintem még rengetegen vagyunk így -volt növendékek, szentesi és megyei lakosok, zenekedvelők mindenféle stílusban,stb....) hogy Kertész Ákos (akinek a karrierjét akkoriban élőben követhettük) igenis jól végzi a dolgát, és van mire büszkének lennie!
  További sikereket kívánunk az intézménynek is, KErtész Ákosnak is!
  Felhőfejes! Ajánlom figyelmedbe a cikkben szereplő koncertet(is)!”
 • 5. kerteszakos 2012. február 23. 22:19
  „Tisztelt Felhőfejes,
  ...a közönség, a kritikusok és a fellépő muzsikusok véleményét tolmácsoltam, melyről a megfelelő fórumokon tájékozódhat, tehát ennél hitelesebb már nem lehetek...egyéb tekintetben pedig azt gondolom, hogy elég ambivalens lenne, ha nem dicsérném az általam vezetett intézmény-egységet, hiszen nem a saját munkámmal, hanem a közművelődéssel, kultúr-kincseinkkel kapcsolatban, ill. azokért tettem/teszem és fogom tenni mindezt továbbra is...mi nem termékeket "árulunk, forgalmazunk, ajánlunk", hanem emberi/ művészi értékeket közvetítünk, ez a hitvallásunk és kötelességünk is egyben, így nem (csak) engem bánt a megjegyzése, hanem az intézményben megforduló, - túlnyomórészt - nemzetközi sikereknek és elismeréseknek örvendő művészeket is...személyes véleményem, hogy a megfelelő információk beszerzése nélkül, talán nem kell/ lehet ilyen hangvételű véleményt formálni, ami egyébként szíve joga...sokak kíváncsiak arra, hogy lehet ilyen híres és elismert külföldi művészt/produkciót egy vidéki kisvárosban színpadra állítani, egyáltalán, hogy sikerült ezt megszervezni... én ezekre a kérdésekre reflektáltam úgy, mint az Ön megjegyzésére is...részemről lezártnak tekintem az ügyet és tartózkodnék a további okfejtésektől!
  Köszönöm a jókívánságait és további minden jót kívánok Önnek!”
 • 4. Felhőfejes 2012. február 23. 18:37
  „Tisztelt Kertész Ákos!
  Jelentem, sehová se bújok - tudja, az egy általánosan elterjedt szokás az internetes kommentelők körében, hogy nevet választanak. Ön is megteheti.
  Arról meg, hogy egy vezető egy az egyben így feldicsérje az általa vezetett intézményt - engedje meg, hogy meglegyen a véleményem. Számomra valahogyan hitelesebb, ha a közönség, a kritikusok stb. teszik ugyanezt.
  A koncerthez és egész működésükhöz egyébként sok sikert kívánok!
  Tisztelettel: Felhőfejes”
 • 3. kerteszakos 2012. február 22. 12:11
  „Kedves Felhőfejes,
  ...első mondatában az Univerzumot kihagyta a felsorolásból...ha már lúd, legyen kövér alapon...a cikkben kérdésekre válaszoltam és tényeket közöltem, úgy látom, hogy igen eltérő véleményünk van a dicsérgetésről...de, valóban: országosan elismert közművelődési intézményről beszélünk, mint amennyire nagy dolog a város közművelődési életében is (nem csak) ez a koncert...azt gondolom, hogy ennek inkább örülni kellene...ezek tudatában sok szeretettel várjuk Önt is, mint másokat...ellentétben Önnel, én nem bújok a felhasználónevem mögé!
  Tisztelettel: Kertész Ákos”
 • 2. Felhőfejes 2012. február 21. 13:50
  „Sőt, Európában és az egész világon is - ezt meg én teszem hozzá!
  /Egész szépen eldicsérgeti magát a vezető, de nyilván megszolgálta.../”
 • 1. Krampampuli 2012. február 21. 09:17
  „Szuper! Kik ezek? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Laver nyerte a farsangi foci kupát Szentesen

A Szabadidős Sportklub február 18-19-én rendezte meg a már hagyományos Farsangi Teremlabdarúgó… Tovább olvasom