Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Virtuális találkozó Szentesen

Szentes - Kiépült a szélessávú internethálózat a szentesi és csongrádi kistérségben, valamint Mindszenten. A 330 milliós beruházást Szentesen avatta fel tegnap Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
A Nemzeti fejlesztési terv keretében elkészült 130 kilométer hosszúságú szélessávú internethálózat uniós támogatással. A mintegy 330 millió forintos fejlesztés – az országban szinte egyedülállóan – annak köszönhetően valósulhatott meg, hogy összefogott a szentesi és csongrádi kistérség, valamint a közigazgatási szempontból Hódmezővásárhelyhez tartozó Mindszent. A megépült gerincvezeték 13 települést köt össze, és lehetővé teszi a csatlakozást az országos gerinchálózatra.

A 2006-ban indult projekt résztvevői találkoztak tegnap Szentesen, a volt megyeházi konferencia- és kulturális központban, ahol Szirbik Imre polgármester, a térség országgyűlési képviselője a fejlesztést a 21. század hajnala alkotásának nevezte. Reményei szerint az összefogás eredményeként létrehozott technikai háttér hasznos lesz a vállalkozások számára is. Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azt mondta: internet nélkül ma már nem lehet boldogulniuk a vállalkozóknak, de munkahelyet sem könnyű találni világháló nélkül. A miniszter bejelentette: Szentes az ipari park bővítésére is nyert támogatást. – Magyarországon most gyorsul a növekedés, miközben Európában lelassul – tette hozzá.

Bajnai Gordon úgy avatta fel az internethálózatot, hogy a világhálón társalgott az eperjesi polgármesterrel. Kiss Csabának azt mondta a tárca vezetője: örülnek, hogy ilyen messziről is láthatják. A miniszter ígérete szerint szeptembertől már telefonálhatnak is az eperjesiek a rendszer segítségével.

Olvasóink írták

  • 1. Lúdas Matyi 2008. augusztus 16. 10:01
    „"A miniszter bejelentette: .....Magyarországon most gyorsul a növekedés, miközben Európában lelassul - tette hozzá."
    Ennyire szuperek vagyunk? Hazudozás helyett Gordon jöhetne Szentesre libát tömni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fedett uszoda csak terv Szentesen

Szentes - A panelprogram keretében több mint 600 lakás támogatásáról döntöttek, és szó esett a… Tovább olvasom